- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Çikolatalı Sufle Tarifi
Tarif
Çikolatalı Sufle Tarifi
Hemen hemen herkesin favori tatlılarından biri olan Çikolatalı Sufle nasıl yapılır? Kısık Ateş takipçileri için pratik ve leziz sufle tarifleri yayınlamaya devam edeceğim, takipte kalın!
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 93B
- 412
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 220°C’ye ayarlayın.
- 2Öncelikle tereyağı ve bitter çikolatayı benmari usulü eriterek homojen kıvam almasını sağlayın.
- 3Ayrı bir yerde 2 adet yumurta ve toz şekeri, şeker eriyene kadar güzelce çırpın.
- 4Homojen kıvam alan çikolata karışımına unu ilave ederek tekrar çırpın.
- 5Hazırladığınız bu karışıma çırptığınız toz şeker ve yumurta karışımını ilave edip, spatula ile alttan üste olacak şekilde yavaş yavaş karışımı birbirine yedirin. (fold etme tekniği)
- 6Porselen sufle kaplarının iç yüzeyinin tamamını bir parça tereyağı ile yağlayın, hafif un serperek tatlının pişerken yapışmasını engelleyin.
- 7Hazırladığınız sufle harcını porselen kapların yarısını dolduracak kadar koymanız yeterli olacaktır.
- 8Eşit olarak pay ettiğiniz sufle harcından sonra porselen kapları fırına yerleştirin.
- 9Önceden ısıtılmış 220°C fırında 8 dakika pişirin.
- 10Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya dondurma koyabilirsiniz. Mutlaka sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Sıcak olarak servis edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.3
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?