- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Çilekli Panna Cotta Tarifi
Tarif
Çilekli Panna Cotta Tarifi
Hafif İtalyan lezzetlerinden çilek soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 21B
- 179
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
185 g toz şeker
5 g vanilin
4 yaprak jelatin
Sosu için:
200 g taze çilek
30 g toz şeker
75 ml su
15 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Jelatin yapraklarını bir kabın içerisinde, üzerini geçecek kadar soğuk suda 5 dk. bekleterek çözülmelerini sağlayın.
- 2Süt, labne, krema, toz şeker ve vanilini bir tencerede karıştırın.
- 3Çözülen jelatin yapraklarını çırparak süte ekleyin, kısık ateşte kaynatmadan tamamen erimesini sağlayın ve ocaktan alın.
- 4Çilek sosu için; bütün malzemeyi küçük bir tencerede pişmeye bırakın. Çırparak çileklerin püre haline gelmesini sağlayın. Kaynayınca ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
- 5Servis edeceğiniz kupların dibine az miktarda çilek sos koyun. Üzerine hazırladığınız sütlü karışımı pay edin ve en üste tekrar çilek sos gelecek şekilde hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
- 6En az 3-4 saat soğuttuktan sonra ister kupta, isterseniz de görseldeki gibi servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?