Kısık Ateş
Tarif

Cookie Sufle Tarifi

Çikolataya doyacağınız bir lezzet! Mutlaka denemenizi önerdiğim bir sufle tarifi: Bol çikolatalı ağız sulandıran Cookie Sufle tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Cookie Sufle Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 318
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta beyazı
150 g toz şeker
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
125 g toz şeker
125 g esmer şeker
4 adet yumurta
300 g un
6 g karbonat
6 g tuz
150 g bitter çikolata parçaları
150 g beyaz çikolata parçaları

Nasıl Yapılır?

  • 4 adet yumurta beyazını çırpmaya başlayın, daha sonra 150 g toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek bir mereng elde edin. Elde ettiğiniz merengi buzdolabına koyup dinlendirin.
  • Ayrı bir yerde tereyağı, 125 g toz şeker ve 125 g esmer şekeri krema kıvamı alana kadar çırpın.
  • Daha sonra 4 adet bütün yumurtayı içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından un, karbonat ve tuzu eleyerek ekleyin ve karıştırın.
  • Bitter çikolata ve beyaz çikolata parçalarını hamura karıştırın.
  • Bu harcı bir mikrodalga veya benmari yöntemi kullanarak sıvı forma getirin.
  • Dolapta dinlenen mereng ile hazırlamış olduğunuz harcı bir spatula yardımıyla birbirine tamamen yedirin. Karışımı söndürmemeye, mümkün olduğunca kabarık ve havadar tutmaya dikkat edin.
  • Sufle kaplarının içini parça tereyağı ile yağlayın ve toz şeker serpin.
  • Harcı eşit olarak kaplara pay edin. Buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  • Pişirme işleminden en az 15 dakika önce sufleyi oda sıcaklığına getirin, önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Çilekli Kup Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
42B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Meyveli Bisküvili Bardak Tatlısı Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (17)

İnci Dinek
· 05.08.2020

Bunu denicem şef 👍😌

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Buse Dursun
· 05.08.2020

Eğer esmer şeker yoksa yerine normal şekerde kullanabilirmiyiz

Melih Yıldırım
· 06.08.2020

Olabilir,fakat orjinal tarifiin yerini tutmaz. Ben esmer şeker ile yapılmasından yanayım.

Esra Pehlivan
· 23.08.2020

Merengle benmari usulü erittiğimiz harcı tam özdeşlene kadar mı karıştırmak gerekiyor acaba ?Şimdi deniyorum ama çok güzel olacağı belli tarif için çok teşekkürler🙏

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.08.2020

Tam da dediğin gibi mereng ve harç fold edilecek havalı olacak şekilde.