Paylaş
- 19B
- 148
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
85 ml su
2 g tuz
3 g toz şeker
100 g un
3 adet yumurta
İç Dolgusu:
pastacı kreması
Çikolata Sos için:
100 g sütlü çikolata
80 g bitter çikolata
Üzeri için:
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Su, süt, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede karıştırarak orta ateşte kaynatın. Ardından azar azar unumuzu ilave ediyoruz.
- 23 dakika pişirdikten sonra hamurumuzu ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- 3Soğuyan hamurumuza tek tek yumurtaları ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- 4Sıkma torbasına doldurduğumuz hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkıyoruz.
- 5Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açmadan 5 dakika dinlendiriyoruz. Tamamen soğuması için tel ızgara üzerine alıyoruz.
- 6Çikolata sos için: benmari usulü erittiğimiz sütlü ve bitter çikolataya kremayı ekleyerek karıştırıyoruz.
- 7Ekmek bıçağıyla kestiğimiz hamurların içini çikolata sos ve pastacı kreması ile doldurup üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Amine Tombul
Brand Consultant
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?