add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Deniz Mahsüllü Güveç

Deniz mahsullerinin muhteşem uyumunu sizlerle buluşturdu. Harika bir güveç için kolları sıvayın :)
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın

Malzeme Listesi

50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
25 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar Ürünü
15 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
2 adet ahtapot bacağı
3 adet kalamar
5 adet mantar
1 adet sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 adet fesleğen yaprağı
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
  • Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
  • Krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
  • Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince servis edin.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Kremalı Kalamar Dolma
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Karides Güveç
35 Dakika
2-4 Kişilik