Kısık Ateş
Tarif

Deniz Mahsullü Kasserol Tarifi

Deniz Mahsullü Kasserol (Casserole) tarifi nasıl yapılır? Deniz ürünlü lezzetli güveç tarifi: güveç yapımı ve pişirme teknikleri nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 13B
  • 54
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 ml zeytinyağı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
15 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
2-3 dal taze kekik
2 adet çarliston biber
2 adet kereviz sapı
2-3 adet tüp kalamar
300 g levrek fileto
tuz&karabiber
pul biber
1/2 adet dilimlenmiş limon
12 adet kum midyesi
50 ml fermente beyaz üzüm suyu
200 ml balık suyu
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Tüp kalamarları eşit olarak halka halka doğrayın. Levrek filetoları 2-3 parmak kalınlığında dilimleyin.
  • Arpacık soğanlar büyük ise ortadan ikiye bölün. Sarımsak, biber ve kereviz saplarını çok ince olmayacak şekilde doğrayın.
  • Önceden ısıtılmış bir güveç kabında; zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Arpacık soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın. 2-3 dal taze kekik ekleyerek aromalandırın.
  • Kavrulan soğanlara, doğranmış biber ve kereviz saplarını ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Ardından kalamar ve balıkları ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber, pul biber ve limon dilimleri ile lezzetlendirin.
  • Son olarak kum midyeleri, fermente üzüm suyu, balık suyu ve limon suyunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • 450°C’lik taş fırında yaklaşık 10-12 dakika, ocakta (yüksek ateşte) ise 30-35 dakika kontrollü olarak pişmeye bırakın.
  • Pişen deniz mahsullü güvecin üzerini taze kişniş yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
  • Güzel bir servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine az miktarda sızma zeytinyağı gezdirin ve kızarmış ekmeklerle sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sicilya Usulü Barbun Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
20B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Lages Tas
· 18.09.2022

Güzell, denedim

Lages Tas
· 18.09.2022

Herkes denemeli bence

Lages Tas
· 18.09.2022

:)

Fehmi Samancı
· 19.09.2022

Sağ ol, eline sağlık ✌️😅