Kısık Ateş
Tarif

Hamsi Buğulama Tarifi

Mevsiminde farklı balıklarla da yapabileceğiniz nefis bir hamsi buğulama tarifi! Şiddetle öneriyorum...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 58B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg hamsi
4 adet orta boy soğan
3 adet domates
2 adet limon
1 adet kırmızı biber
2 adet acı sivri biber
5-6 diş sarımsak
200 ml zeytinyağı
7 g tuz
5 g tane çekilmiş karabiber
3 g yeni bahar
3-4 dal taze fesleğen
3 adet defne yaprağı

Nasıl Yapılır?

  • Balıkları güzelce temizledikten sonra bol su ile yıkayın.
  • Soğan, domates ve limonları halka şekilde doğrayın, biberleri ise verev şekilde keserek hazırlayın.
  • Geniş bir tepsiye yağlı kağıt serin, tepsinin en alt kısmına kestiğiniz limon, domates ve soğanların bir kısmını koyun. Üzerine balıkları güzelce yerleştirin.
  • Malzemenin kalan kısmını da balıkların üzerine yerleştirin. İri doğranmış sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, yeni bahar, taze fesleğen ve defne yapraklarını koyun.
  • Alüminyum folyo ile üstünü sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • 30 dakika sonunda fırından çıkarın ve alüminyum folyoyu dikkatlice üzerinden alın, buharı elinizi yakmasın!
  • Üzeri açık şekilde 10 dakika daha pişirin ve dilediğiniz şekilde servis edin.
  • Öneri olarak; bu yemeğin yanına güzel bir roka salatası çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Hamsinin en lezzetli ve bol olduğu zamanlar kış aylarıdır.
*Dilediğiniz balık çeşitleriyle yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Somon Bowl Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
10B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Limonlu Mezgit Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.