Tarif

Hamsi Buğulama Tarifi

Mevsiminde farklı balıklarla da yapabileceğiniz nefis bir hamsi buğulama tarifi! Şiddetle öneriyorum...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Fırın
Paylaş
  • 44B
  • 89
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg hamsi
4 adet orta boy soğan
3 adet domates
2 adet limon
1 adet kırmızı biber
2 adet acı sivri biber
5-6 diş sarımsak
200 ml zeytinyağı
7 g tuz
5 g tane çekilmiş karabiber
3 g yeni bahar
3-4 dal taze fesleğen
3 adet defne yaprağı

Nasıl Yapılır?

  • Balıkları güzelce temizledikten sonra bol su ile yıkayın.
  • Soğan, domates ve limonları halka şekilde doğrayın, biberleri ise verev şekilde keserek hazırlayın.
  • Geniş bir tepsiye yağlı kağıt serin, tepsinin en alt kısmına kestiğiniz limon, domates ve soğanların bir kısmını koyun. Üzerine balıkları güzelce yerleştirin.
  • Malzemenin kalan kısmını da balıkların üzerine yerleştirin. İri doğranmış sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, yeni bahar, taze fesleğen ve defne yapraklarını koyun.
  • Alüminyum folyo ile üstünü sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • 30 dakika sonunda fırından çıkarın ve alüminyum folyoyu dikkatlice üzerinden alın, buharı elinizi yakmasın!
  • Üzeri açık şekilde 10 dakika daha pişirin ve dilediğiniz şekilde servis edin.
  • Öneri olarak; bu yemeğin yanına güzel bir roka salatası çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Hamsinin en lezzetli ve bol olduğu zamanlar kış aylarıdır.
*Dilediğiniz balık çeşitleriyle yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Soslu Mezgit Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labne Soslu Karides Şiş Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.