Kısık Ateş
Tarif

Deniz Mahsullü Lavaş Pizza Tarifi

Deniz ürünleri sevenler için efsane ve pratik tarif! Deniz mahsullü lavaş pizza nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın
Deniz Mahsullü Lavaş Pizza Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 24
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 ml zeytinyağı
20 g domates salçası
2 adet domates
1 diş sarımsak
5 g toz şeker
tuz&karabiber
100 g Pınar Karides
Pınar
200 g Pınar Kalamar
Pınar
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
220 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
20 g dilim zeytin
40 g tane mısır
3 adet lavaş

Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tavasında zeytinyağı, salça, rendelenmiş domates, kıyılmış sarımsak, toz şeker, tuz ve karabiberi sos kıvamına gelene dek 15 dakika pişirin.
  • Ayrı bir tavada; karides ve kalamarları 1 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Lavaşların üzerine sırasıyla domates sos, rendelenmiş kaşar peyniri, dilim zeytin, tane mısır, doğranmış biberler ve sotelenmiş deniz mahsullerini yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında 8-10 dakika kontrollü pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kavurmalı Kolay Pizza Tarifi
22B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Labneli Pizza Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Karnabahar Pizza Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.