- Tarifler
- Pilav ve Rissotto
- Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
Tarif
Deniz Mahsullü Risotto Tarifi
Güzel bir İtalyan yemeğinden herkese merhaba... İçeriğinde birçok deniz mahsulü barındıran bu risotto'ya bayılacaksınız!
55 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tava

Paylaş
- 24B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
150 g karides
40 g vongole midye ve temizlenmiş midye
100 g kalamar
275 g risotto pirinci
100 ml fermente üzüm suyu
20 ml domates püresi
1 l sebze suyu
tuz
taze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Arpacık soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın ve tereyağının üçte birini orta büyüklükteki bir tavada altın sarısı renk alana kadar soteleyin.
- 2Karidesleri kabaca doğrayın, midye, vongole ve kalamarlar ile tavaya ekleyip 2-3 dakika pişirin.
- 3Risotto pirincini ekleyin ve iyice karıştırın, 1-2 dakika sonra fermente üzüm suyu ve domates püresini ekleyip buharlaşıncaya kadar pişirin.
- 4Ocağı hafif açın, fermente üzüm suyu buharlaştıktan sonra orta ateşte küçük bir kepçe sebze suyu ekleyin ve dibinin tutmaması için tahta bir kaşıkla karıştırarak pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
- 5Bu işlemi 20 dk boyunca tekrarlayın. Pirinç aldente kıvamını alana kadar sebze suyunu eklemeye ve karıştırmaya devam edin.
- 6** Risottonun toplam pişme süresi 25-35 dakika arasıdır.
- 7Tavayı ocaktan alıp tuz ve karabiber ekleyin, servis yapmadan önce 3-4 dakika dinlendirin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.