Tarif

Dereotlu Poğaça

Evlerin yanı sıra fırınların da vazgeçilmez poğaçası: Ev yapımı dereotlu ve peynirli poğaça tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Dereotlu Poğaça
Paylaş
  • 25B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
10 g tuz
5 g toz şeker
10 g kabartma tozu
2 adet yumurta
125 ml sıvı yağ
125 g Pınar Yoğurt
Pınar
1/2 demet dereotu
iç harcı için Pınar Beyaz Peynir
Pınar
üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Elenmiş un, tuz, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alın.
  • Üzerine 2 adet yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyip hamuru son kez toparlayın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde hamurdan bir parça kopartıp avuç içinizde yuvarlayın.
  • Ardından tezgaha alarak daire şeklinde açın ve orta kısmına tercihen beyaz peynir yerleştirerek hamurun uç kısımlarını katlayın. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
  • Yumurta sarılarını fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kontrollü pişirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Glütensiz Tuzlu Waffle
45 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bazlama
100 Dakika
8-10 Kişilik
30B Görüntüleme
Kayısılı Çörek
100 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar (1)

lale zehra özer
· 30.09.2022

Merhaba,zeytinyağı yerine tereyağı kullanabilir miyiz?