- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Domates Soslu Piliç Tarifi
Tarif
Domates Soslu Piliç Tarifi
Şipşak hazırlayabileceğiniz domates soslu ızgara piliç tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
![Domates Soslu Piliç Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/59c12a64131fb5a0100a15b04d75de7e69dd64a9.jpeg)
Paylaş
- 17B
- 241
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 ml zeytinyağı
2 adet piliç fileto
20 g domates salçası
2 diş sarımsak
10 adet çeri domates
2 dal taze fesleğen
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Yanmaz yapışmaz bir tavada zeytinyağını ısıtın. Üzerine piliç filetoları ekleyin.
- 2Tuz ve karabiber ile lezzetlendirdikten sonra önlü arkalı nar gibi kızarana kadar pişirin.
- 3Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın, üzerine domates salçası ve doğranmış sarımsakları ekleyip kavurun. Bu aşamada az miktarda su ekleyin.
- 4Ardından kremayı ilave edip karıştırarak kaynatın.
- 5Doğranmış çeri domates ve taze fesleğen yapraklarını sosa ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip ocaktan alın.
- 6Domates sosunun içine (fotoğraftaki gibi) pişen filetoları ekleyip sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Özden Yılmaz](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/f835958745d4e215197254a44f3e2b6b6abe9958.jpeg)
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?