Tarif

Yılbaşı Hindisi Tarifi

En sağlıklı ve lezzetli etlerin başında gelen hindi, yılbaşı sofralarının baş tacıdır. Üzeri nar gibi kızarmış fırında hindi yapmak için bu kolay tarifi mutlaka deneyin...
270 Dakika
8-10 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
Yılbaşı Hindisi Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 57
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5-6 kg Pınar Bütün Hindi
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g tuz
7 g değirmen karabiber
10 ml worcestershire sos
2 dal taze adaçayı
2-3 dal taze kekik
1 dal taze biberiye
1 adet limon otu (lemongrass)
4 adet portakal
3 diş sarımsak
7 g değirmen karabiber

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hindiyi soğuk suda iyice yıkanır, havlu kağıt ile kurutulur.
  • Tereyağı ile her tarafı yağlanır, göğüs ve deri altına küp tereyağlar yerleştirilir.
  • Tuz, karabiber ve worcestershire sos her yüzeye temas edecek şekilde yedirilir.
  • Adaçayı, kekik, biberiye ve lemongrass buket halinde bir ip ile bağlanır ve hindinin içerisine yerleştirilir.
  • Portakalların kabukları soyulur, doğranır ve 2 diş sarımsak ile beraber hindinin içine yerleştirilir.
  • Hindi bir ızgara telinin üzerine yerleştirilir. İçi dolu bir tepsi veya kap ile fırına yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık olarak 4 saat (240 dk) pişirilir.

Püf Noktası

*Worcestershire sos tercihe göre kullanılır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Kekikli Tavuk Pirzola Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Tavuk Saltimbocca Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
40B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.