Tarif

Ekşi Kremalı Mantar Çorbası

Kolay yapımı ile yormayan, kıvamı ve kokusuyla sizi sağlıklı kılacak çorba tarifi.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Mantar Çorbası
Paylaş
  • 19B
  • 65
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g ayçiçek yağı
5 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
60 g mantar
10 g un
1,5 l su
5 g tuz
5 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve biraz pişirin.
  • İnce doğranmış sarımsakları da ekleyip kavurduktan sonra küp küp doğradığınız mantarları ilave edin.
  • Tencerenizin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin ve kavurmaya devam edin ardından unu ilave edin ve unla beraber kavurun.
  • Kaynattığınız suyu yavaşça üzerine dökün.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. 20 dakika tencerenizin kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • 20 dakikanın sonunda ekşi kremayı ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın.
  • Çorbanızı biraz dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zencefilli Havuç Çorbası
40 Dakika
4-6 Kişilik
85B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Brüksel Lahanası Çorbası Tarifi
11B Görüntüleme
Terbiyeli Köfteli Çorba Tarifi
approved
72B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.