Tarif

Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

Kolay yapımı ile yormayan, kıvamı ve kokusuyla sizi sağlıklı kılacak çorba tarifi.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Mantar Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 64
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g ayçiçek yağı
5 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
60 g mantar
10 g un
1,5 l su
5 g tuz
5 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ve ayçiçek yağını tencereye alıp kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve biraz pişirin.
  • İnce doğranmış sarımsakları da ekleyip kavurduktan sonra küp küp doğradığınız mantarları ilave edin.
  • Tencerenizin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin ve kavurmaya devam edin ardından unu ilave edin ve unla beraber kavurun.
  • Kaynattığınız suyu yavaşça üzerine dökün.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyip tatlandırın. 20 dakika tencerenizin kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • 20 dakikanın sonunda ekşi kremayı ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde kaynatın. Daha sonra ocağın altını kapatın.
  • Çorbanızı biraz dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Sütlü Mantar Çorbası Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
42B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yayla (Yoğurt) Çorbası Tarifi
160B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Et Sulu Şehriye Çorbası Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.