Tarif

Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi

Kışın vazgeçilmez tadı. Kereviz yaprağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı kapya biber
40 ml sıvı yağ
100 g kereviz yaprağı
2 litre kemik suyu ya da tavuk suyu
40 g un
120 g Pınar Yoğurt
Pınar
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve biberler ince ince doğranır ve sıvı yağda sotelenir.
  • Kereviz yaprakları yıkandıktan sonra gelişigüzel doğranır ve biberlerle sotelenir. Ardından kemik suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
  • Bir kap içerisinde un, yoğurt ve limon suyu çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar çırpılır. Çırpılan sosa kaynayan çorba suyundan bir kepçe katılarak karıştırılır (kesilmemesi için).
  • Yavaş yavaş çorbaya karıştırılarak eklenir. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
  • Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra, sıcak olarak servis edilir.

Püf Noktası

*Terbiye sosunu çorbaya katmadan önce isterseniz çorbanızı blender'dan geçirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi
26B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mengen Çorbası Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
31B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sütlü Çorba Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
37B Görüntüleme

Yorumlar (4)

İrem Akay
· 05.04.2019

Şefim ben evde yapıyorum. Elinize sağlık. Çok güzel oldum.

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Gizem Güzey
· 28.11.2019

Un yerine Nohut unu kullanabilir miyiz? 😊

BelginKırıcı
· 25.02.2022

Ortalama kaç dk kaynaması gerekiyor

Oytun Dağlı
· 26.02.2022

Un, yoğurt, limon suyu terbiyesinden sonra çorbayı bir iki taşım kaynattın. Hemen ardından servis edebilirsiniz.