- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi
Tarif
Kereviz Yaprağı Çorbası Tarifi
Kışın vazgeçilmez tadı. Kereviz yaprağı çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 27B
- 67
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı kapya biber
40 ml sıvı yağ
100 g kereviz yaprağı
2 litre kemik suyu ya da tavuk suyu
40 g un
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, sarımsak ve biberler ince ince doğranır ve sıvı yağda sotelenir.
- 2Kereviz yaprakları yıkandıktan sonra gelişigüzel doğranır ve biberlerle sotelenir. Ardından kemik suyu ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
- 3Bir kap içerisinde un, yoğurt ve limon suyu çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar çırpılır. Çırpılan sosa kaynayan çorba suyundan bir kepçe katılarak karıştırılır (kesilmemesi için).
- 4Yavaş yavaş çorbaya karıştırılarak eklenir. Tuz ve karabiberle lezzetlendirilir.
- 5Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra, sıcak olarak servis edilir.
Püf Noktası
*Terbiye sosunu çorbaya katmadan önce isterseniz çorbanızı blender'dan geçirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?