Tarif

Elmalı Tarçınlı Babka

Belarus ve Polonya'ya özgü çok tatlı bir lezzet olan Babka, en geleneksel haliyle içi tarçın, elma, çikolata gibi dolgularla sarılmış bir mayalı kek. Enfes hamuru ve elma dolgusu ile unutulmaz bir Babka tarifi yapmaya hazır mısınız? Meşhur Babka çöreği nasıl yapılır? Klasik çikolatalı Babka tarifine harika bir alternatif olacak, ev yapımı elmalı tarçınlı Babka tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 9B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
200 ml Pınar Süt
Pınar
8 g kuru maya
400 g un
40 g toz şeker
1 adet yumurta
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
İç Dolgu Harcı için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet orta boy elma
5-6 damla limon suyu
İçine Sürmek için:
150 g esmer şeker
30 g un
5 g toz tarçın
5 ml vanilya özütü
1 adet büyük boy yumurta beyazı
Üzerine Sürmek için:
1 adet yumurta beyazı
Crumble Hamuru için:
50 g Pınar Tereyağı, soğuk
Pınar
50 g esmer şeker
50 g un

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: Sütü ılık olacak şekilde ısıtın ve içine kuru mayayı ekleyerek karıştırıp kenara alın.
  • Un, toz şeker ve yumurtayı karıştırma kabına alın. Mayalı sütü ekleyerek mikserin palet ucu ile karıştırmaya başlayın. Bu sırada tereyağını bir cezvede eritin.
  • Hamur toparlanmaya başladığında erittiğiniz tereyağın yarısını hamurun üzerine dökerek karıştırmaya devam edin. Hamur yağı çektiğinde kalan tereyağını da ekleyin. Yağı tamamen çektiğinde mikseri kapatın ve hamuru, hafifçe yağladığınız temiz bir kaba alarak üzerini streçleyin.
  • İç Dolgu Harcı için: Tereyağını tavada eritin. Elmaları dilimleyin ve tereyağında 2-3 dakika çevirerek yumuşatın, altını kapatın. Üzerine 5-6 damla limon sıkıp karıştırın ve kenara alın.
  • Fırını 175°C’ye ayarlayın.
  • Hamuru unladığınız tezgaha alın ve dikdörtgen şeklinde açın. İçine sürmek için esmer şeker, un, toz tarçın, vanilya özütü ve yumurta beyazını bir kasede karıştırın. Bu şekerli karışımı hamurun üzerine yayın ve elmaları da yayıp rulo haline getirin. Yağlı kağıtla kapladığınız dikdörtgen kalıba alın ve hamurun üzerine yumurta beyazı sürün.
  • Crumble Hamuru için: Soğuk tereyağı, esmer şeker ve unu parmak ucunuzla güzelce karıştırın. Hazır olan crumble’ı hamurun üzerine serpiştirin ve fırına verin.
  • Yaklaşık 60 dakika 175°C fırında pişirin. Oda ısısına geldikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı
14B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Çörek Otlu Sosisli Milföy Tarifi
9B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pişi
45 Dakika
8-10 Kişilik
87B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Adem Ergin
· 23.11.2022

Merhaba Alaçatı kurabiyesinin tarifini biliyormusunuz benim hamurunun sertliğinden mi bilmiyorum muhallebisi dışarı çıkıyor

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 30.11.2022

Merhaba, önümüzdeki zamanlarda paylaşımını yapabilirim takipte kalın 😊🙏