Tarif

Enginarlı Pilav

Tam mevsiminde enginarlı pilav tarifi, nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
Enginarlı Pilav
Paylaş
  • 2B
  • 54
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
50 ml zeytinyağı
200 g baldo pirinç
3 adet çanak enginar
1 tutam toz şeker
tuz
akbiber
25 g bezelye
350 ml sıcak sebze suyu
1/2 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 20 dk. kaynar suda bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
  • Üçgen kestiğiniz çiğ enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Pilavda kullanacağınız sebze suyuna 1 adet limon suyu ekleyip kaynatın ve kenara alın.
  • Şimdi pilav yapmaya başlayabiliriz. Küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın, renk almadan pirinçleri ekleyin. Pirinçler tencerenin dibine yapışmaya başlayınca suda beklettiğiniz enginarları ekleyip kavurmaya devam edin. Bu aşamada bir tutam toz şeker, yeteri kadar tuz ve akbiberle lezzeti güçlendirin.
  • Daha sonra bezelyeleri ve kaynar sebze suyunu ilave edin. Bir iki kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağı kapalı şekilde 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
  • Demlenen pilavı ince kıyılmış dereotu ve bir tutam limon kabuğu rendesi ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda en az 20 dakika bekletin.
*Tarife başlamadan önce enginarları 15 dakika limonlu suda bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
*Dereotunun kuruyan kısımlarını kullanmamaya özen gösterin.
*Tercihen taze sarımsak, taze soğan kullanabilirsiniz.
*Pilavın suyunu ekledikten sonra üzerine 1 su bardağı iç bakla ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
36B Görüntüleme
Portakal Kabuklu ve Safranlı Pi̇lav
5B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme