Tarif

Enginarlı Pilav

Tam mevsiminde enginarlı pilav tarifi, nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto
Tencere
Enginarlı Pilav

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
50 ml zeytinyağı
200 g baldo pirinç
3 adet çanak enginar
8 g tuz
5 g akbiber
1 adet kesme şeker
25 g bezelye
350 ml sıcak sebze suyu
1/2 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp uygun bir kaba alın, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın, en az 20 dk. kaynar suda bekletin. Daha sonra nişastası gidene kadar bol suyla yıkayıp suyunu süzün.
  • Üçgen kestiğiniz çiğ enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  • Pilavda kullanacağınız sebze suyuna 1 adet limon suyu ekleyip kaynatın ve kenara alın.
  • Şimdi pilav yapmaya başlayabiliriz. Küp doğranmış soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın, renk almadan pirinçleri ekleyin. Pirinçler tencerenin dibine yapışmaya başlayınca suda beklettiğiniz enginarları ekleyip kavurmaya devam edin. Bu aşamada bir tutam toz şeker, yeteri kadar tuz ve akbiberle lezzeti güçlendirin.
  • Daha sonra bezelyeleri ve kaynar sebze suyunu ilave edin. Bir iki kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağı kapalı şekilde 10-15 dk. demlenmeye bırakın.
  • Demlenen pilavı ince kıyılmış dereotu ve bir tutam limon kabuğu rendesi ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda en az 20 dakika bekletin.
*Tarife başlamadan önce enginarları 15 dakika limonlu suda bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
*Dereotunun kuruyan kısımlarını kullanmamaya özen gösterin.
*Tercihen taze sarımsak, taze soğan kullanabilirsiniz.
*Pilavın suyunu ekledikten sonra üzerine 1 su bardağı iç bakla ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz.

Fehmi Samancı
Fehmi SamancıEğitmen / Danışman Şef
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Hamsili Pilav
50 Dakika
2-4 Kişilik
34B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Paella
50 Dakika
2 Kişilik
14B