Tarif
Etli Kuru Fasulye
Tam kıvamında, tadına doyum olmayan etli kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere

Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g dana kuşbaşı et
400 g kuru fasulye
1 adet kuru soğan
20 g domates salçası
5 g biber salçası
90 g zeytinyağı
700 ml su
5 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Fasulyeler 1 gece önceden yıkanır, bir tencere içerisinde üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyla ıslatılır.
- 2Bir sonraki gün ıslatılmış fasulyeler aynı su içerisinde 20 dk kadar haşlanır.
- 3Ayrı bir tencerede, kuşbaşı etler zeytinyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
- 4İnce doğranmış soğanlar kavrulmuş etlere ilave edilir, soğanlar yumuşayana kadar etler ile kavrulur.
- 5İki çeşit salçayı ilave ettikten sonra karıştırılır ve suyu süzülen haşlanmış fasulyeler eklenir.
- 6Üzerine 700 ml kaynar su ilave edilir, fasulye ve etler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
- 7Son olarak baharatlar ilave edilir ve sıcak olarak servis edilir.