Tarif

Etli Kuru Fasulye

Tam kıvamında, tadına doyum olmayan etli kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Etli Kuru Fasulye

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g dana kuşbaşı et
400 g kuru fasulye
1 adet kuru soğan
20 g domates salçası
5 g biber salçası
90 g zeytinyağı
700 ml su
5 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeler 1 gece önceden yıkanır, bir tencere içerisinde üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyla ıslatılır.
  • Bir sonraki gün ıslatılmış fasulyeler aynı su içerisinde 20 dk kadar haşlanır.
  • Ayrı bir tencerede, kuşbaşı etler zeytinyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış soğanlar kavrulmuş etlere ilave edilir, soğanlar yumuşayana kadar etler ile kavrulur.
  • İki çeşit salçayı ilave ettikten sonra karıştırılır ve suyu süzülen haşlanmış fasulyeler eklenir.
  • Üzerine 700 ml kaynar su ilave edilir, fasulye ve etler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
  • Son olarak baharatlar ilave edilir ve sıcak olarak servis edilir.
Oytun Dağlı
Paylaş

Yorumlar (3)

MustafaSaraçoğlu

Emeğinize sağlık

Oytun Dağlı
Gokce (aygulelenichef) Korkmaz

Sefim sütle haşlama işine ne diyorsunuz... doğru uygulamami

Henriett Peszlen Ergeneli

O kadar güzel oldu ki, hiç fasulye sevmeyen çocuğum da iki tabak yedi. Teşekkürler.

Oytun Dağlı
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
3B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
2 Kişilik
13B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
23B