Tarif

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Tam kıvamında, tadına doyum olmayan etli kuru fasulye tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Etli Kuru Fasulye Tarifi
Paylaş
  • 357B
  • 169
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g dana kuşbaşı et
400 g kuru fasulye
1 adet kuru soğan
20 g domates salçası
5 g biber salçası
90 g zeytinyağı
700 ml kaynar su
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeler 1 gece önceden yıkanır, bir tencere içerisinde üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyla ıslatılır.
  • Bir sonraki gün ıslatılmış fasulyeler aynı su içerisinde 20 dk kadar haşlanır.
  • Ayrı bir tencerede, kuşbaşı etler zeytinyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış soğan kavrulmuş ete ilave edilir, soğanlar yumuşayana kadar et ile kavrulur.
  • İki çeşit salçayı ilave ettikten sonra karıştırılır ve suyu süzülen haşlanmış fasulyeler eklenir.
  • Üzerine 700 ml kaynar su ilave edilir, fasulye ve etler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
  • Son olarak baharatlar ilave edilir ve sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
100B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Musakka Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
86B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yöresel Şiveydiz Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
65B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Mustafa Saraçoğlu
· 09.04.2020

Emeğinize sağlık

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Gokce (aygulelenichef) Korkmaz

Sefim sütle haşlama işine ne diyorsunuz... doğru uygulamami

Henriett Peszlen Ergeneli

O kadar güzel oldu ki, hiç fasulye sevmeyen çocuğum da iki tabak yedi. Teşekkürler.

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi