- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Fasulye Turşusu Tarifi
Tarif
Fasulye Turşusu Tarifi
Taze fasulye turşusu nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Diğer Tarifler
Haşlama
Paylaş
- 49B
- 136
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
25 g tuz, haşlama için
3 litre su, haşlama için
8 diş soyulmuş sarımsak
75 g tuz
100 ml nar ekşisi
2 adet küp şeker
2 adet acı biber (isteğe bağlı)
2 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Fasulyelerin uç kısımlarını varsa kılçıklarını ayıklayın, arzu ettiğiniz boyutlarda bölün yıkayın ve süzün.
- 2Tuzlu kaynar su içinde hafif diri kalacak şekilde, yaklaşık 25 dakika haşlayın.
- 3Bu esnada buzlu suyunuzu hazırlayın. 3 litre suya 15-20 adet buz koyun. Fasulyeler haşlanır haşlanmaz buzlu suya atın.
- 4Sarımsakları tuz ile dövün. Nar ekşisi ve suyla karıştırın.
- 5Sarımsaklı sosa fasulyeleri ve kullanılacak ise acı biberleri bulayın. Tüm karışımı kavanozlara doldurun.
- 6Kavanoz miktarına uygun aldığı kadar içme suyu doldurun. Her kavanoza 1’er küp şeker gelecek şekilde yerleştirin.
- 7Limonların suyunu sıkın ve kavanozlara eşit miktarda ekleyin, ağızlarını sıkıca kapatın.
- 8Büyük bir tencereye kavanozları yerleştirin ve üzeri soğuk su dolacak şekilde doldurun ve ocakta 4-5 dakika kaynatın.
- 9Kavanozları tencereden çıkarıp ters çevirerek üzerini temiz bir bezle örtün.
- 10Oda ısısına gelince artık kilere kaldırılabilir veya hazırlanan karışım soğuduktan sonra direk salata olarak sofraya çıkarabilirsiniz.
Püf Noktası
*Bu ölçüler için 2 adet kiloluk kavanoz kullanılmıştır.
*Eğer suyun renginde kararma olursa, suyu süzülür. Tekrar su doldurulur ve kaynatılır.
*İsmi turşu olmasına rağmen aslında salata gibi, bekletilmeden yenir. Aydın ve Denizli civarında yapılır.
*Ekşi olarak sirke ile de hazırlanabilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Diğer Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.