Tarif

Fava

Bakla ezmesi olarak bilenen Fava, Türk mutfağının önemli mezelerinden sadece bir tanesidir. Zeytinyağlı Fava tarifi nasıl yapılır? En iyi fava nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Tencere
Fava

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuru iç bakla
2 adet kuru soğan
80 ml zeytinyağı
15 g toz şeker
10 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kuru iç baklaları akşamdan soğuk suda ıslatın. Ertesi gün üzerine sıcak su ekleyerek 15 dk. kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri temizleyin ve haşlandıktan sonra suyunu dökün.
  • Tekrar sıcak su ekleyin (üzerini 2 parmak geçecek kadar).
  • Soğanları 4’e bölüp tencereye ekleyin. Tuz ve toz şekeri de ekledikten sonra suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
  • Hafif ılındıktan sonra zeytinyağı ekleyip el blenderından geçirin. Kıvamının pürüzsüz boza kıvamında olmasına dikkat edin.
  • Bir borcama yayın, üzerini streç ile kapatın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, ardından buzdolabında 5-6 saat dinlendirin.
  • Hazır olan favanızı; kıyılmış dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile zenginleştirerek servis edin.

Püf Noktası

*Tuz oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi
Paylaş
banner

Yorumlar (1)

Sena Uçur
08.05.2021

yaş iç bakla ile yapılabilir mi

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
10B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
9B