- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Şakşuka Tarifi
Tarif
Şakşuka Tarifi
Şakşuka tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
8-10 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 44B
- 140
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet bostan patlıcan
2 adet patates
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
100 g süzme yoğurt
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar yıkanır, bıçak yardımıyla birkaç delik açılır ve fırında közlenir.
- 2Patatesler kaynar tuzlu suda yarım saat haşlanır, soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kabukları soyulur, tavla zarı biçiminde doğranır ve kızartılır.
- 3Domatesler rendelenir, sarımsak ile tereyağında pişirilir.
- 4Soğanlar jülyen doğranarak karamelize edilir.
- 5Fırında közlenen patlıcanların kabukları soyulur, çekirdekleri temizlenir ve süzme yoğurt ile blender'dan çekilir.
- 6Son olarak servis tabağının en altına yoğurtlu patlıcan karışımı gelecek şekilde sırasıyla yerleştirilir, tuz ve karabiberle lezzetlendirilir ve fotoğraftaki gibi sunulur.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.