Tarif

Havuç Tarator Tarifi

Mezelerin vazgeçilmezi, havuç tarator tarifi...
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Soteleme
Havuç Tarator Tarifi
Paylaş
  • 190B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet havuç
50 g Pınar Yoğurt
Pınar
75 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 diş sarımsak
50 ml zeytinyağı
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun, rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  • Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika soteleyin.
  • Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek yoğurt ve krema ile karıştırın.
  • Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
  • Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Acılı Meze Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
41B Görüntüleme
Pancarlı Brüksel Lahanası Tarifi
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bal Kabağı Sarması Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ugur Yalcin
· 19.04.2021

Bugün yaptım kendisini gayet güzel olduğunu düşünüyorum 😀

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 20.04.2021

Süper, ellerinize sağlık 👏😊