Tarif

Fındıklı Keşkül

Çok lezzetli Fındıklı Keşkül tarifi nasıl yapılır? Keşkül yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü keşkül tarifi...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Fındıklı Keşkül
approved
Paylaş
  • 26B
  • 214
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 litre Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
40 g nişasta
10 g Hindistan cevizi
1 paket vanilya
40 g iri çekilmiş fındık içi

Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi bir tencereye alınır. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
  • Elde edilen karışım ocağın üzerine alınıp, kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
  • Üzerini kavrulmuş fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Efe Benşin
Efe Benşin
Private Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kremalı Fırın Sütlaç
50 Dakika
4-6 Kişilik
38B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Bademli Muhallebi
40 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Vişne Soslu Etimek Tatlısı
55 Dakika
8-10 Kişilik
81B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Beyzanur Balık
· 24.11.2020

Denendi ve harikaoldu teşekkür ederim tarif için

Uzman Efe Benşin bu yorumu beğendi
Efe Benşin
· 26.11.2020

Rica ederim, afiyet olsun.

Meryem Karahan
· 27.11.2020

25 tarif için teşekkür ederim denedim çok güzel oldu yalnız nişasta 25gr , yeterli olmadı yaklaşık 15gr daha ekledim

Uzman Efe Benşin bu yorumu beğendi