Tarif

Fındıklı Keşkül

Fındıklı Keşkül tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Fındıklı Keşkül
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
25 g nişasta
10 g Hindistan cevizi
5 g vanilya
40 g iri çekilmiş fındık içi

Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, Hindistan cevizi ve çekilmiş̧ fındık içi bir tencereye alınır. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
  • Elde edilen karışım ocağın üzerine alınıp, kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
  • Üzerini kavrulmuş fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Efe Benşin
Paylaş

Yorumlar (1)

Beyzanur Balık
24.11.2020

Denendi ve harikaoldu teşekkür ederim tarif için

Efe Benşin
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
15B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
10B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
10B