- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Fındıklı Keşkül
Paylaş
- 15B
- 203
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
40 g nişasta
10 g Hindistan cevizi
1 paket vanilya
40 g iri çekilmiş fındık içi
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, Hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi bir tencereye alınır. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
- 2Elde edilen karışım ocağın üzerine alınıp, kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
- 3Keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır.
- 4Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
- 5Üzerini kavrulmuş fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.



Efe Benşin
Aşçı