Tarif

Fındıklı Keşkül

Fındıklı Keşkül tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Fındıklı Keşkül
approved

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 l Pınar Tatlı Sütü
Pınar
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
40 g nişasta
10 g Hindistan cevizi
5 g vanilya
40 g iri çekilmiş fındık içi

Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, Hindistan cevizi ve çekilmiş̧ fındık içi bir tencereye alınır. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
  • Elde edilen karışım ocağın üzerine alınıp, kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya eklenip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır.
  • Oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
  • Üzerini kavrulmuş fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Efe Benşin
Paylaş
banner

Yorumlar (3)

Beyzanur Balık
24.11.2020

Denendi ve harikaoldu teşekkür ederim tarif için

Efe Benşin
26.11.2020

Rica ederim, afiyet olsun.

Efe Benşin
Meryem Karahan
27.11.2020

25 tarif için teşekkür ederim denedim çok güzel oldu yalnız nişasta 25gr , yeterli olmadı yaklaşık 15gr daha ekledim

Efe Benşin
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
18B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
16B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
14B