Tarif

Kestaneli Rulo Pasta Tarifi

Çikolatalı Kestaneli Rulo Pasta nasıl yapılır? Rulo pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Fırın
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 90
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
175 g bitter çikolata
20 g kakao
60 ml sıcak koyu kahve
6 adet yumurta
10 g kek unu
80 g toz şeker
25 g krem tartar
5 g vanilya
Kreması için:
475 ml Pınar Krema
Pınar
35 ml rom
350 g şekerli kestane püresi
115 g rendelenmiş bitter çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 39x27x2,5 cm fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
  • Çikolatayı küçük parçalara bölüp eritin. Kakaoyu, sıcak kahveye ilave edip eriyene kadar karıştırın.
  • Yumurtaları sarısı ve beyazından ayırın.
  • Bir kasede yumurta sarılarını yoğunlaşıp rengi solana kadar toz şekerin yarısıyla çırpın. Bu karışıma erimiş çikolata ve kakao-kahve karışımını ekleyin.
  • Ayrı bir kasede yumurta beyazlarını, unu ve krem tartarı karıştırın ve ufak tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Kalan şekeri beyazların üzerine ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edin.
  • Yumurta akı karışımını çikolatalı karışıma ekleyerek yedirin. Bu karışımı tepsine yayın. 180 derecelik fırına verip 20-25 dakika pişirin.
  • Bir mutfak havlusuna kakao serpin. Keki ters çevirip hızlı bir hareketle havlunun üzerine yerleştirin ve kağıdı çıkarın. Uçlardaki fazlalıkları alın. Dar kenarlarından başlayarak keki havluyla birlikte rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın.
  • İç malzeme için, krema ve romu bir kapta çırpın. Kestane püresini seyreltmek için biraz krema ekleyin, sonra geri kalan kremayı ve rendelenmiş çikolatayı ilave edin.
  • Bu karışımın yarısını süsleme için bir kenara ayırın. Keki açın ve üzerine kalan kestane kremasını 2,5 cm kalınlığında yayın ardından tekrar sararak rulo yapın.
  • Katlanan kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına alın. Üzerine ayırdığınız kremayı yayın kestane şekerleriyle süsleyin.
  • Soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

*Bu tarif için 39x27x2,5 cm fırın tepsisi kullanılmıştır

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fındıklı Rokoko Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Karpatka Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
33B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Ballı Rus Pastası (Medovik) Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.