- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
Tarif
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
Çikolatalı Kestaneli Rulo Pasta nasıl yapılır? Rulo pasta yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 90
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
175 g bitter çikolata
20 g kakao
60 ml sıcak koyu kahve
6 adet yumurta
10 g kek unu
80 g toz şeker
25 g krem tartar
5 g vanilya
Kreması için:
35 ml rom
350 g şekerli kestane püresi
115 g rendelenmiş bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180 dereceye ayarlayın. 39x27x2,5 cm fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
- 2Çikolatayı küçük parçalara bölüp eritin. Kakaoyu, sıcak kahveye ilave edip eriyene kadar karıştırın.
- 3Yumurtaları sarısı ve beyazından ayırın.
- 4Bir kasede yumurta sarılarını yoğunlaşıp rengi solana kadar toz şekerin yarısıyla çırpın. Bu karışıma erimiş çikolata ve kakao-kahve karışımını ekleyin.
- 5Ayrı bir kasede yumurta beyazlarını, unu ve krem tartarı karıştırın ve ufak tepecikler oluşana kadar çırpmaya devam edin. Kalan şekeri beyazların üzerine ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edin.
- 6Yumurta akı karışımını çikolatalı karışıma ekleyerek yedirin. Bu karışımı tepsine yayın. 180 derecelik fırına verip 20-25 dakika pişirin.
- 7Bir mutfak havlusuna kakao serpin. Keki ters çevirip hızlı bir hareketle havlunun üzerine yerleştirin ve kağıdı çıkarın. Uçlardaki fazlalıkları alın. Dar kenarlarından başlayarak keki havluyla birlikte rulo şeklinde sarın. Soğumaya bırakın.
- 8İç malzeme için, krema ve romu bir kapta çırpın. Kestane püresini seyreltmek için biraz krema ekleyin, sonra geri kalan kremayı ve rendelenmiş çikolatayı ilave edin.
- 9Bu karışımın yarısını süsleme için bir kenara ayırın. Keki açın ve üzerine kalan kestane kremasını 2,5 cm kalınlığında yayın ardından tekrar sararak rulo yapın.
- 10Katlanan kısmı altta kalacak şekilde servis tabağına alın. Üzerine ayırdığınız kremayı yayın kestane şekerleriyle süsleyin.
- 11Soğuk olarak servis edin.
Püf Noktası
*Bu tarif için 39x27x2,5 cm fırın tepsisi kullanılmıştır
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
90 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.