Tarif

Karpatka Tarifi

Polonya’nın meşhur kremalı pastası: Karpatka nasıl yapılır? Evlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu tatlı, gerçekten muazzam bir lezzete sahip! Peki, Karpatka tarifinin temel malzemeleri nelerdir? Orijinal Karpatka tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar…
90 Dakika
6-8 Kişilik
Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 34B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pataşu Hamuru için:
200 ml su
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 g tuz
190 g Söke Pastalık Un
10 g kabartma tozu
4 adet yumurta
Pastacı Kreması için:
18 g nişasta
30 g Söke Pastalık Un
200 g toz şeker
1 adet yumurta sarısı
400 ml Pınar Süt
Pınar
10 g vanilin
90 g Pınar Tereyağı
Pınar
Üzeri için:
100 g taze çilek
20 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Pataşu Hamuru için; bir tencereye su, tereyağı ve tuzu alıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra unu ilave edin. 4-5 dk unu kavurun. Hamuru kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru bir mikser makinesine alın, kabartma tozunu da ekleyin. Ardından yumurtaları tek tek hamura yedirin. Tüm malzeme homojen bir şekilde karıştıktan sonra harcı ikiye bölün. Yağlı kağıt serilmiş/yağlanmış kelepçeli kalıplara harcı bölün. Üzerine spatula veya bir kaşıkla gelişi güzel şekil verin. Önceden ısıtılmış 165°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişen hamuru dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın.
  • Pastacı Kreması için; bir tencereye nişasta, un, toz şeker, yumurta sarısı ve sütü koyun. Önce karıştırın sonra altını açın. Devamlı karıştırarak pişirin. Vanilini ekleyin ve kıvam aldıktan sonra kenara alın. 10 dakika dinlendirdikten sonra tereyağını ilave edin ve kremaya yedirin. Hazır olan pastacı kremasını başka bir kaba alın, contact streç (kremanın üzerine tam temas edecek şekilde) yapın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Servisi için; pastacı kremasını sağlam bir sıkma torbasına alın. Servis tabağınıza hamurun bir tanesini koyun. Her yerine gelecek şekilde kremayı sıkın. Diğer hamuru üzerine koyun. Çilekleri dizin. Bol pudra şekeri serperek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Fındıklı Rokoko Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Kestaneli Rulo Pasta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kedi Dili Pastası Tarifi
55 Dakika
8-10 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.