Tarif

Fırında Bal Kabağı Tarifi

Fırında bal kabağı tarifi nasıl yapılır? Fırında kabak tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Fırında Bal Kabağı Tarifi
Paylaş
  • 24B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
250 g toz şeker
50 g ceviz içi
75 g tahin

Nasıl Yapılır?

  • Kabukları soyulmuş bal kabakları dilimlere ayrılır.
  • Fırın pişirme kabının içerisine koyulur ve üzeri toz şeker ile örtülür.
  • Fırın kabının üzeri alüminyum folyo ile kapatılır, önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika pişirilir.
  • 30 dakika sonunda alüminyum folyo alınır ve karamelize olması için üzeri açık halde 5 dakika daha fırınlanır.
  • Fırından çıkarılan bal kabağı tatlısı soğutulur.
  • Servis etmeden önce rendelenerek talaş haline getirilen ceviz ve tahinle süslenir.

Püf Noktası

*Bal kabaklarını dilimledikten sonra toz şeker ilave edip minimum 2-4 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Furkan Akça
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kabak Tatlısı Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
277B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
33B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.