Tarif

Kaymaklı Şöbiyet Tarifi

Geleneksel ev yapımı kaymaklı şöbiyet (baklava) tarifi nasıl yapılır? Nefis irmik kaymaklı şöbiyet tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? Hazır baklava yufkası ile kolayca hazırlanan, çıtır çıtır antep fıstıklı şöbiyet tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tam ölçülü şerbet yapımı ve pratik şerbetli baklava tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
65 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 10B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
350 g toz şeker
450 ml su
2-3 damla limon suyu
İrmikli Kaymağı için:
300 ml Pınar Süt
Pınar
45 g irmik
5 ml vanilya özütü
Baklava/Şöbiyet için:
130 g sade yağ
15 yaprak taze baklava yufkası
30 g kırık Antep fısığı

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; toz şekeri ve suyu tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 8-10 dk sonra 2-3 damla limon sıkıp, altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  • İrmikli Kaymağı için; sütü ve irmiği kısık ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilya özütünü ekleyin. Bir kaseye alıp, üzerine değecek şekilde streç filmle kapatın ve kenara alın.
  • Fırını 180°C’de ısıtın.
  • Baklava için; sade yağı eritin. Ilındıktan sonra baklava yufkasının üzerine biraz sade yağ sürün. Tam üzerine gelecek şekilde bir kat daha baklava yufkası koyup, sade yağ sürün. Yufkalar bitene kadar işleme devam edin. En üst kata yağ sürmeyin. İsterseniz büyük kareler şeklinde isterseniz küçük kareler şeklinde kesin. Birer kaşık irmik kaymağı ekleyerek üçgen şekilde kapatın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Pişerken kat kat şişeceği için, her şöbiyetin ucunu diğer şöbiyetin hafifçe altına denk getirin ki açılmasın. Kalan sade yağı üzerine gezdirip fırçayla yayın, yaklaşık 25 dk fırında piştikten sonra fırının kapağını açıp, şöbiyetlerin uçları da kızarsın diye dikkatlice birbirinden ayırın. 5-10 dakika daha üstleri güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Pişen şöbiyetleri dikkatlice cam servis kabına aktarın. Tatlılar henüz sıcakken, soğuk şerbeti yavaş yavaş hepsinin üzerine gezdirin. En az yarım saat şerbeti çekmesini bekledikten sonra, üzerine toz fıstık serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
3.5
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ayva Tatlısı Tarifi
80 Dakika
6-8 Kişilik
471B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Pratik Fındıklı Baklava Tarifi
5B Görüntüleme
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.