Tarif

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi

Kış aylarının en sağlıklı meyvelerinden biri olan ayva ile muhteşem lezzetler yaratabilirsiniz. İşte tüm detaylarıyla fırında ayva tatlısı tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Fırında Ayva Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet ayva
yarım adet limon
1 l su
2 adet yeşil elma
1 adet havuç
2 adet kakule
1 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
100 g esmer şeker
100 ml Pınar Vişne Suyu
Pınar
30 g Pınar Süt Krem
Pınar
100 g ceviz
1 adet fırın torbası

Nasıl Yapılır?

  • Bir kapta suyun içerisine limonu sıkın.
  • Ayvaları soyup ikiye bölün, içlerini oyarak çekirdeklerini çıkartın ve temizleyin.
  • Ayvaları fırın torbasına yerleştirin ve üzerine esmer şeker serpiştirin. Zamanınız varsa en az yarım saat bekletin.
  • Ayva çekirdeklerini ve karanfili tülbent içerisine alın. Fırın torbasının içindeki ayvaların yanına hazırladığınız tülbenti ve çubuk tarçını yerleştirin.
  • Ayrı bir yerde cevizleri doğrayın.
  • Elmaları ve havucu rendeleyin içerisine doğradığınız cevizleri ekleyin.
  • Fırın torbasındaki ayvaların orta kısmına elmalı ve havuçlu karışımı yerleştirin ve vişne suyunu ayvaların üzerine gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 1 saat pişirin.
  • Pişen ayvaları servis tabağına alın. Üzerine bir kaşık yardımı ile arzu ettiğiniz miktarda Pınar Süt Krem yerleştirin. Üzerine antep fıstığı serpiştirin. Ayva tatlınız servise hazır. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Haşhaşlı Revani Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme
Cevizli Sütlü Kadayıf Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kestane Şekeri Tarifi
150 Dakika
6-8 Kişilik
223B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Orcun Bilkin
· 10.04.2019

👍🏻

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 08.04.2020

afiyet olsun :)