Kısık Ateş
Tarif

Fırında İzmir Köfte Tarifi

İzmir'e özgü harika bir yemek olan Fırında İzmir Köfte nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 129B
  • 363
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g dana kıyma
1 adet yumurta
100 g galeta unu
8 g tuz
5 g karabiber
5 g kırmızı toz biber
10 g kimyon
2 tutam tarçın
2 tutam kekik
2'şer adet patates ve domates
Domates Sos için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
10 g domates salçası
10 g biber salçası
200 ml su
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta; kıyma, yumurta, galeta unu ve tüm baharatları yoğurarak bir köfte harcı elde edelim. Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Patatesleri elma dilimi olacak şekilde, domatesleri de dörde bölelim.
  • Domates sos için; bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtmaya başlayalım. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine rendelenmiş domates ve 2 çeşit salçayı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edelim.
  • Tüm malzeme güzelce kavrulduktan sonra 200 ml kadar su ilave edip sosu kaynatalım. Bu aşamada damak tadınıza göre tuz ve karabiber ile lezzetlendirebilirsiniz.
  • Buzdolabında dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparak parmak şeklini verelim.
  • Bir tepsiye köfteleri dizip, ortasına doğranmış patates ve domatesleri yerleştirelim.
  • Üzerine salçalı domates sosunu eşit olarak dökelim.
  • 190 derece fırında 1 saat pişmeye bırakalım.
  • Son 10 dakika fırın rafının en üst kısmına alarak üzerinin güzelce kızarmasını sağladıktan sonra servise hazır edelim. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
4.9
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Ekşili Yahni Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Dana Yanak Tarifi
75 Dakika
2 Kişilik
41B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Şişte Patlıcan Püreli Kebap Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar (31)

Özgenur Bengisu
· 18.05.2020

Şahane gözüküyor, bu akşam yapıyorum şefim 😋

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 18.05.2020

Denedikten sonra dönüş bekliyorum 🤘🤘

Nihan Ozmen
· 18.05.2020

Muhteşem gözüküyor 😋 Tariflerinizi severek takip ediyorum. Elinize, emeğinize sağlık 🙏👍

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 18.05.2020

Çok teşekkür ediyorum🤘🤘

Arzu BERKİN
· 18.05.2020

Harika görünüyor 😋 elinize emeğinize sağlık enkısa zamanda deneyeceğim

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 18.05.2020

Süper...!Denedikten sonra yorum bekliyorum..🤘🤘