- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Fırında İzmir Köfte Tarifi
Tarif
Fırında İzmir Köfte Tarifi
İzmir'e özgü harika bir yemek olan Fırında İzmir Köfte nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 129B
- 363
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g dana kıyma
1 adet yumurta
100 g galeta unu
8 g tuz
5 g karabiber
5 g kırmızı toz biber
10 g kimyon
2 tutam tarçın
2 tutam kekik
2'şer adet patates ve domates
Domates Sos için:
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet rendelenmiş domates
10 g domates salçası
10 g biber salçası
200 ml su
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kapta; kıyma, yumurta, galeta unu ve tüm baharatları yoğurarak bir köfte harcı elde edelim. Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
- 2Patatesleri elma dilimi olacak şekilde, domatesleri de dörde bölelim.
- 3Domates sos için; bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtmaya başlayalım. Küp doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
- 4Üzerine rendelenmiş domates ve 2 çeşit salçayı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edelim.
- 5Tüm malzeme güzelce kavrulduktan sonra 200 ml kadar su ilave edip sosu kaynatalım. Bu aşamada damak tadınıza göre tuz ve karabiber ile lezzetlendirebilirsiniz.
- 6Buzdolabında dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparak parmak şeklini verelim.
- 7Bir tepsiye köfteleri dizip, ortasına doğranmış patates ve domatesleri yerleştirelim.
- 8Üzerine salçalı domates sosunu eşit olarak dökelim.
- 9190 derece fırında 1 saat pişmeye bırakalım.
- 10Son 10 dakika fırın rafının en üst kısmına alarak üzerinin güzelce kızarmasını sağladıktan sonra servise hazır edelim. Afiyet olsun.
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
2-4 Kişilik