- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Karides Güveç Tarifi
Tarif
Karides Güveç Tarifi
Karides güveç tarifinin mükemmel lezzetini deneyimleyin!
30 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
![Karides Güveç Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/30f3ac6e1891b0b791dc5e803e1d6fd6562cff08.jpeg)
Paylaş
- 32B
- 27
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 adet küçük boy karides
1-2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet olgun domates
1 adet defne yaprağı
5 adet mantar
30 ml su
taze kekik
tuz
çekilmiş tane karabiber
pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavada tereyağını kızdırın.
- 2Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, ince doğranmış mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 2 dakika soteleyin.
- 3Ardından ekşi krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı, pul biberle lezzetlendirin. Üzerine suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
- 4Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- 5Önceden ısıtılmış 180°C fırına verip kaşar peyniri eriyince sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Kısık Ateş](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/df868aaad0c5a83c1e45e0b84a4ed9e7fba66aab.png)
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?