Tarif

Fırında Kuzu Pirzola

Pirzola nasıl pişirilir? Lokum gibi Fırında Kuzu Pirzola tarifi nasıl yapılır? Odun ateşinde kereviz püresi ve bebek havuç eşliğinde soslu kuzu pirzola yapmanın püf noktaları nelerdir?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et
Fırın
Paylaş
  • 998
  • 22
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kuzu Pirzola için:
1 adet bütün kemikli kuzu pirzola
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
4-5 dal taze kekik
zeytinyağı
100 ml tavuk veya et suyu
tuz&karabiber
pul biber
Fırında Bebek Havuç için:
10-12 adet bebek havuç
40 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz&karabiber
2 tutam pul biber
2-3 dal taze kekik
Kereviz Püresi için:
2 adet tüm kereviz
az miktarda tuz
az miktarda pul biber
200 ml Pınar Süt
Pınar
100 ml Pınar Krema
Pınar
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bütün kuzu pirzolayı kemiğinden dikkatlice ayırın. Üzerindeki zarları güzelce temizleyin.
  • Kuzu kemiklerini döküm bir tavaya alın. Biraz zeytinyağı ekleyerek hafif kızarana kadar mühürleyin. Yanına ½ adet doğranmış kuru soğan ve 2 diş sarımsak ekleyip biraz daha mühürlenmesi için fırına verin. Güzelce kızaran etin üzerine tavuk suyu ilave edip tavadaki sosu yarı yarıya çektirin ve süzün. Bu sosu bir kenarda bekletin. Artan kemikleri dilerseniz bir kemik suyu için kullanabilirsiniz.
  • Çıkan bütün eti ise; taze kekik, pul biber, karabiber, zeytinyağı, doğranmış kuru soğan ve sarımsak ile güzelce harmanlayıp yaklaşık 1-2 saat bu şekilde marine edin.
  • Fırında Havuç için: Havuçları yıkayıp bir fırın kabına alın. Üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve birkaç dal taze kekik ekleyip karıştırın. Üzeri açık şekilde fırına verin. Onlar fırında pişerken kereviz püresini yapmaya başlayabilirsiniz.
  • Kereviz Püresi için: Kerevizleri güzelce yıkayıp 4’e bölün. Bir alüminyum folyo üzerine yağlı kağıt serip kerevizleri üzerine koyun. Az miktarda tuz ve pul biberle lezzetlendirip paket yapar gibi kerevizleri sıkıca sarıp fırına koyun. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika, kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
  • Daha sonra kabuklarını soyup ısıtılmış süt ve kremayla blender’dan geçirerek püre haline getirin. Bu aşamada tereyağı ekleyebilirsiniz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra kereviz püreniz hazır.
  • Marine olan eti pişirmeye başlayın. Etin üzerindeki soğan ve kekikleri temizleyin. Ete iz verebilmek için tel bir ızgara üzerine alıp dilediğiniz derecede pişirmeye başlayın. Orta-az pişmiş olması için her iki yüzünü de 5’er dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Pişen eti 2-3 dinlendirdikten sonra eşit kalınlıkta dilimleyin.
  • Dilimlenmiş etleri güzel bir servis tabağına alın. Yanına sıcak kereviz püresi ve bebek havuçları yerleştirin. Kuzu kemiklerinden yaptığınız sosu da etin üzerine gezdirin. En son tabağınızı taze kekiklerle süsleyip servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcan Beğendili Izgara Köfte
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcanlı Köfte
11B Görüntüleme
Keşkek
60 Dakika
6-8 Kişilik
62B Görüntüleme