- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fırında Mezgit Tarifi
Tarif
Fırında Mezgit Tarifi
İçi sulu nefis fırında mezgit tarifi nasıl yapılır? Fırında sebzeli mezgit fileto yapmanın püf noktaları nelerdir? Fırında balık tarifi için tıklayın!
50 Dakika
6-8 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 56B
- 99
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet bebek patates
2 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
2 adet kereviz sapı
6 dal tarhun otu
2 dal taze biberiye
10 g tane karabiber
60 ml Abalı Ayçiçek Yağı/zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 200°C'ye ayarlayın.
- 2Alüminyum folyo üzeri yağlı kağıt serili geniş fırın tepsisine mezgit filetoları dizin.
- 3Patatesleri, doğranmış kuru soğanları, kabuğu soyulmuş sarımsakları, kereviz saplarını ve taze baharatları gelişi güzel tepsiye yerleştirin.
- 4Üzerlerine tereyağı parçaları ve sıvı yağı gezdirin.
- 5Ardından yağlı kağıt ile üzerini kapatıp alüminyum folyo ile bir kat daha hava almayacak şekilde sarın.
- 6Önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.