Tarif

Granola

Tamamen sağlıklı malzemelerle hazırlayabileceğiniz, sabah kahvaltılarına alternatif bir atıştırmalık olan Granola nasıl yapılır?
35 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak ve Atıştırmalık
Fırın
Granola

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g yulaf ezmesi
100 ml bal
100 ml zeytinyağı
100 g ceviz içi
100 g badem
100 g fındık
100 g kuru dut
100 g kabak çekirdeği içi
100 g Hindistan cevizi
100 g kuru üzüm

Nasıl Yapılır?

  • Yulaf ezmesi, bal ve zeytinyağı derin bir kabın içinde karıştırılır.
  • Karışım yağlı kağıtlı fırın tepsisine eşit şekilde yayılır. 12 dk 175 derecede pişirilir.
  • Ceviz, badem ve fındık eklenir 15 dk daha pişirilir. 5 dakikada bir karıştırılır.
  • Fırından çıkan granola, yağlı kağıtlı tepsiden derin bir kaba aktarılır.
  • Kuru dut, kabak çekirdeği, Hindistan cevizi ve kuru üzüm granolaya eklenir.
  • Granola üzeri açık bir şekilde tamamen soğuyana kadar bekletilir ve servis edilir.
Ali Ronay
Ali RonaySwissotel The Bosphorus - Executive Chef
Paylaş

Yorumlar (1)

Ayşe Molla
09.05.2020

Fırındayken nasıl karıştırabiliriz, sertleşmez mi? biraz kafam karıştı :)

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Ekşi Kremalı Blini Kanepeler
45 Dakika
2-4 Kişilik
2B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Patates Kanepe
30 Dakika
2-4 Kişilik
2B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Susamlı Mücver
20 Dakika
6-8 Kişilik
4B