Tarif

Haluj Mantısı Tarifi

Çerkez mantısını son derece modern bir tabakta sunmak ve enfes tadına varmak için hiç vakit kaybetmeyin. Çerkez (Haluj) mantısı tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 14B
  • 75
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet yumurta sarısı
1 kg un
200 ml su
200 g isli çerkez peyniri
50 g bal kabağı
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
3 kg pancar
tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarıları, un ve suyu karıştırarak sert bir hamur elde edin.
  • İsli peynirleri ezerek kıvam verin.
  • Rendelenmiş bal kabaklarını peynirli karışıma ilave edin.
  • Ekşi kremayı çırparak karışımı kabartın.
  • Soyulmuş pancarları bir robottan geçirin ve suyunun çıkmasını sağlayın.
  • Çıkarttığınız pancar suyunu bir tavaya alın ve yüksek ateşte çektirin. Koyu bir kıvam elde ettikten sonra ocaktan alın.
  • Hamuru 2 cm kalınlığında 7x7 cm olacak şekilde açın. İçerisine peynirli harcı ekleyerek şekil verin.
  • Tuzlu kaynar suda 2 dk blanch ettikten sonra tavada tereyağı ile pişirin.
  • Ekşi krema ve pancar suyunu Haluj mantısı ile sunun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
17B Görüntüleme
Fırın Mantı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Patlıcanlı Galette Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.