Tarif
Haluj Mantısı Tarifi
Çerkez mantısını son derece modern bir tabakta sunmak ve enfes tadına varmak için hiç vakit kaybetmeyin. Çerkez (Haluj) mantısı tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 14B
- 75
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet yumurta sarısı
1 kg un
200 ml su
200 g isli çerkez peyniri
50 g bal kabağı
3 kg pancar
tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta sarıları, un ve suyu karıştırarak sert bir hamur elde edin.
- 2İsli peynirleri ezerek kıvam verin.
- 3Rendelenmiş bal kabaklarını peynirli karışıma ilave edin.
- 4Ekşi kremayı çırparak karışımı kabartın.
- 5Soyulmuş pancarları bir robottan geçirin ve suyunun çıkmasını sağlayın.
- 6Çıkarttığınız pancar suyunu bir tavaya alın ve yüksek ateşte çektirin. Koyu bir kıvam elde ettikten sonra ocaktan alın.
- 7Hamuru 2 cm kalınlığında 7x7 cm olacak şekilde açın. İçerisine peynirli harcı ekleyerek şekil verin.
- 8Tuzlu kaynar suda 2 dk blanch ettikten sonra tavada tereyağı ile pişirin.
- 9Ekşi krema ve pancar suyunu Haluj mantısı ile sunun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.