Kısık Ateş
Tarif

Ekmek Dolması Tarifi

İzmir ve çevresinde ramazan ayında en çok yapılan yemeklerden biridir ekmek dolması. Bu yemek için mahalle fırınlarında özel dolmalık ekmek bulunur. Tariflerin her ilçede farklılık gösterdiği bu dolmada siz de damak tadınıza göre yeşil biber, kırmızı biber, domates ekleyerek harcınızı hazırlayabilirsiniz. Ekmek dolması tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 76B
  • 148
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet dolma ekmeği
1 adet kuru soğan
75-80 ml sızma zeytinyağı
300 g kıyma
10 g karabiber
5 g kaya tuzu
20 g çam fıstığı
35 g kuş üzümü
50 g domates salçası
1/2 demet maydanoz
250 ml et suyu

Nasıl Yapılır?

  • Ekmeğin üzerine bir kapak açın ve içini çıkarıp ekmek içlerini ufalayın.
  • Bir tavada yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurmaya başlayın.
  • Birkaç dakika sonra kıymayı, karabiberi, tuzu ve çam fıstığını ilave edip kavurma işlemine devam edin.
  • Ardından kuş üzümünü, domates salçası ve yarım su bardağı içme suyu ilave edip pişmeye bırakın.
  • 5 dakika sonra kıyılmış maydanoz ve ufaladığınız ekmek içlerini ekleyip güzelce karıştırın ve altını kapatın.
  • Hazırladığınız dolma içini ekmeğe doldurduktan sonra ekmeği bir tencerenin içine oturtun ve altına iki adet metal bıçak yerleştirip tencerenin altıyla temasını kesin.
  • Et suyunu tencerenin içine ve ekmeğin kenarlarına döküp tencereyi ocağa koyun.
  • İçindeki su bitene kadar kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edin.
  • Suyunu çekip ekmek buharıyla yumuşayınca ocaktan alın. Biraz dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Kıymalı harçta sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Fındık Kremalı Rulo Börek Tarifi
11B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Lalanga Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
43B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar (4)

BirgülÖztürk
· 30.04.2021

Ahh anneannem, ne güzel yapardı bayat ekmekleri değerlendirmek için. Bazen küçük küçük keserdi, kıymalı, fırında, bazen kıymalı yoğurtlu, kırmızı biberli tereyağlı... Çok teşekkür ederim, nerelere gidiyoruz sizin tariflerinizle. Çok teşekkürler.

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 30.04.2021

Onların eline kimse su dökemez! 🙏😊 Ben teşekkür ederim Birgül Hanım...

Ezel Ağaçdelen
· 12.08.2021

Şef bunu yapmıştım ailem çok beğenmişti😁

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 13.08.2021

Ellerine sağlık, selamlar sevgiler 👍💯🤩