- Tarifler
- Deniz Ürünleri ve Balık
- Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
Tarif
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
Buharda balık: chia tohumlu somon tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık
Buhar

Paylaş
- 12B
- 112
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g deniz börülcesi, temizlenmiş
20 ml zeytinyağı
160 g somon fileto
15 g chia tohumu
1/2 adet dragon meyvesi
Nasıl Yapılır?
- 1Deniz börülcesini buzlu suda 4 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atıp 5 dakika haşlayın.
- 2Daha sonra tekrar buzlu suyun içine aktarın ve 4 dakika daha bekletin.
- 3Deniz börülcelerini ayıklayın, yarısını mutfak robotuna aktarın. Zeytinyağını ekleyip sos haline gelene dek çekin.
- 4Deniz börülcesi püresini süzgeçten geçirerek pütürsüz bir sos elde edin.
- 5Somon filetonun üzerini chia tohumuyla kaplayın.
- 6Somon filetoyu benmari usulü buharda 5-10 dakika pişirin.
- 7Daha pişmiş sevenler için; chia tohumu üstte kalacak şekilde kısık ateşte etrafını yarımşar santim pişirin ardından 165°C fırında 5 dakika fırınlayın.
- 8Servis tabağına önce ayırdığınız deniz börülcesi ile somon filetoyu yerleştirin. Küp şeklinde doğranmış dragon meyvesini de fotoğrafta gördüğünüz gibi yerleştirin.
- 9En son deniz börülcesi sosunu dökün ve servis yapın.
Püf Noktası
Enerji: 581 kalori
Karbonhidrat: 20,7 g
Protein: 47,7 g
Yağ: 32,8 g
Lif: 9,4 g
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?