- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Haşhaşlı Köy Ekmeği Tarifi
Tarif
Haşhaşlı Köy Ekmeği Tarifi
Köy ekmeğini farklı çeşitlerle yapabilirsiniz! Evlerinizi mis gibi kokutacak haşhaşlı bir köy ekmeği yapmak için kolları sıvayın... 😁
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
350 ml su
6 g tuz
2 g instant maya
40 g haşhaş
Nasıl Yapılır?
- 1Haşhaş hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve tahta kaşık yardımı ile unun hepsi karışacak şeklide karıştırın. Üzerini nemli bir bez ile örterek oda sıcaklığında yaklaşık 12 saat mayalandırmaya bırakın.
- 2Hamuru akşam saatinde yapıp kenara alırsanız sabaha kadar mayalanmış olacaktır.
- 312 saat mayalanan hamuru, ellerinizi hafif yağlayarak mayaladığınız kaptan çıkarın. Tezgahı hafif unlayın, hamura haşhaşı ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hafif baskı uygulayarak mektup katlar gibi katlayın. Pürüzsüz kıvamı üste gelecek şekilde bırakın.
- 4Tekrar mayalamak için temiz bir kaba yağlı kağıt veya bir bez yerleştirin. Birazcık un serpin ve pürüzsüz kısmı üste gelecek şekilde hamuru kaba alın. Üzerini tekrar nemli bir bezle örtün ve bu sefer 2 saat mayalandırın.
- 5Bu mayalanmanın son yarım saatinde fırını 230 derecede ısıtmaya başlayın.
- 6Ekmeği pişireceğiniz döküm tencere veya kapaklı borcamı ısınması için fırına koyun. İlave olarak fırının en alt rafına su dolu küçük bir kap yerleştirerek buhar oluşmasını sağlayın.
- 7Döküm tencereyi ısıttıktan sonra mayalanma süreci biten hamurun üzerine haşhaş serperek tencereye alın, 230 derecede 30 dk ağzı kapalı şekilde pişirin. 30 dk sonunda tencerenin kapağını alın ve yaklaşık 40 dk daha üzeri kızarana kadar pişirin.
- 8Piştikten sonra fırından alın, oda sıcaklığında dinlenmesini sağlayın. Daha sonra dilediğiniz gibi kesebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Kuru maya yerine 5 g yaş maya kullanabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?