Tarif

İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi

Yılbaşı akşamlarının en nefis ana yemeği. İç pilav dolgulu hindi tarifi nasıl yapılır? Hindi nasıl pişirilir?
120 Dakika
8-10 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Fırın
İç Pilav Dolgulu Hindi Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 102
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3-4 kg Pınar Hindi
Pınar
Marinasyon için:
10 diş sarımsak
3 dal taze biberiye
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet portakal kabuğu rendesi
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g Pınar Hardal
Pınar
10 g bal
İç Pilav için:
3 adet kuru soğan
60 g Pınar Tereyağı
10 ml ayçiçek yağı
1 kg baldo pirinç, sıcak suda bekletilmiş
30 g çam fıstığı
5 g toz tarçın
5 g yeni bahar
1 tutam toz şeker
1,5 litre kaynar su
tuz
taze çekilmiş karabiber
200 g hindi ciğeri
20 g kuş üzümü
1/2 demet dereotu
120 g haşlanmış kabuğu soyulmuş kestane

Nasıl Yapılır?

  • Hindiyi az su ile 4’te 3 oranında pişecek kadar haşlayın.
  • Marinasyon için; Bir karıştırma kabında doğranmış sarımsak, biberiye, portakal ve limon kabuğu rendesi, tereyağı, hardal ve balı karıştırın.
  • Hazır olan marinasyon malzemelerini hindinin her yüzüne sürün ve yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • İç pilav için; Geniş bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını eritin, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanlara pirinç ve çam fıstığını ilave edin. Renk almasına yakın toz tarçın, yenibahar ve şekeri ekleyin. Güzelce kavurduktan sonra suyunu verin. Arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin.
  • Ayrı bir tavada kuşbaşı doğranmış ciğerleri soteleyin. Sotelenen ciğerleri ve suda bekletilmiş kuş üzümünü pilava ilave edin. Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Göz göz olan pilavı ocaktan alıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
  • İnce doğranmış dereotu ve haşlanmış kestaneyi demlenmiş pilavın içine ekleyip güzelce karıştırın.
  • Bu esnada, dinlenen hindiyi fırın tepsisine alın ve içine hazırladığınız iç pilavı doldurup karın boşluğunu kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında rengi altın sarısı olana kadar pişirin.
  • Kontrollü pişirme yaparak, hindinin her tarafının eşit pişmesini sağlayın. Hindinin kurumasını engellemek için, tepsideki hindi suyundan hindinin üzerine gezdirin ve her seferinde o şekilde fırına geri sürün.
  • Büyükçe bir sunum tabağına artan iç pilav harcını aktarın ve ortasına yerleştirdiğiniz hindinin karın boşluğunu açıp iç pilavın sunum sırasında tabağa doğru dökülüp, görünmesini sağlayın ve servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.
*Kontrollü pişirme yaparak, hindinin her tarafının eşit pişmesini sağlayın. Hindinin kurumasını engellemek için, tepsideki hindi suyundan hindinin üzerine gezdirin ve her seferinde o şekilde fırına geri sürün.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Izgara Tavuk Bowl Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kaparili Kremalı Tavuk Tarifi
16B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hindi Tandır ve Firik Pilavı Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Renan Ceylan
· 31.12.2019

Harika bir tarif müthiş güzel oldu tarif için teşekkürler 🙏 Yeni yılınız kutlu olsun 🎁

Eyüp Kemal Sevinç
· 02.01.2020

Çok teşekkür ederim Renan, senin de eline emeğine sağlık :) Mutlu yıllar!