Tarif

Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Tatlı Ekşi Soslu Tavuk tarifi, nasıl yapılır? Sote sebzelerle harmanlanan ekşi soslu tavuk yapmanın tüm detaylarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
50 Dakika
2-4 Kişilik
Beyaz Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 43B
  • 229
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
3 adet renkli dolmalık biber
400 g tavuk göğsü
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
Sosu için:
40 g biber salçası
60 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 ml soya sosu
15 ml elma sirkesi
40 g toz şeker
25 g bal
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve renkli biberleri videodaki gibi doğrayıp bir kaseye alın.
  • Tatlı ekşi sos için: salçayı kokusu gidene kadar tereyağında kavurun. Sırasıyla soya sosu, elma sirkesi, toz şeker ve balı ekleyip güzelce kaynatın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
  • Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ayrı bir tavada 3-4 dakika tereyağında soteleyin. Doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri ilave edip sebzeler yumuşayana kadar soteleme işlemine devam edin.
  • Sotelenmiş sebzelerin üzerine tatlı ekşi sosu ekleyin, iyice karıştırın.
  • Daha sonra bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 22-25 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alın ve dilerseniz ince kıyılmış yeşilliklerle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yılbaşı Hindisi Tarifi
270 Dakika
8-10 Kişilik
17B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Domates Soslu Piliç Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Limonlu Piliç But Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Erkan Babaoğlu
· 07.12.2021

Şefim eline sağlık.Korelilerin acılı peynirli tavuk tarifini de çekebilir misiniz ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 08.12.2021

Teşekkür ederim, planlarımıza dahil ediyoruz 🤗👍👏

KADİRAvcı
· 07.12.2021

Ellerine sağlık

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 08.12.2021

Teşekkürler 🤗👍👏

İlknur Senkan
· 22.12.2021

Çok teşekkür ederiz. Tarif harika🎊

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.12.2021

Afiyet olsun 😊👍👍