- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Sarımsaklı Pilav Tarifi
Tarif
Sarımsaklı Pilav Tarifi
Salma tekniği ile yapılan bir pilav bence başyapıttır! Sarımsak ve sirkenin beraber pişmesi kokuyu azaltırken sarımsakları merhem gibi yapıyor. Unutmayın, iyi bir pilav mutlaka bakır kazanda pişer! Bir de pilav tenceresinin dibinde yağ görünmezse pilav makbul sayılmaz! 😊 Bol sarımsaklı pilav tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 59B
- 423
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g baldo pirinç
720 ml tavuk suyu
60 ml üzüm sirkesi
30-40 adet yerli sarımsak
15 g toz şeker
5 g kaya tuzu
öğütülmüş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinçleri sıcak suda en az 10 dakika bekletin.
- 2Tavuk suyunu derin bir tencereye alıp ocakta pişmeye bırakın. İçerisine üzüm sirkesi, soyulmuş ve doğranmış sarımsakları, toz şekeri ve kaya tuzunu ekleyin.
- 3Onlar kaynarken tavada tereyağını yakıp kaynayan tavuk suyuna ekleyin.
- 4Son olarak süzüp yıkadığınız pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 515 dakika sonra suyunu çektiğinde, ocaktan alıp 20 dakika demlendirin.
- 6Karabiber serperek sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.4
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?