Kısık Ateş
Tarif

Sarımsaklı Pilav Tarifi

Salma tekniği ile yapılan bir pilav bence başyapıttır! Sarımsak ve sirkenin beraber pişmesi kokuyu azaltırken sarımsakları merhem gibi yapıyor. Unutmayın, iyi bir pilav mutlaka bakır kazanda pişer! Bir de pilav tenceresinin dibinde yağ görünmezse pilav makbul sayılmaz! 😊 Bol sarımsaklı pilav tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 55B
  • 419
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g baldo pirinç
720 ml tavuk suyu
60 ml üzüm sirkesi
30-40 adet yerli sarımsak
15 g toz şeker
5 g kaya tuzu
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
öğütülmüş karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri sıcak suda en az 10 dakika bekletin.
  • Tavuk suyunu derin bir tencereye alıp ocakta pişmeye bırakın. İçerisine üzüm sirkesi, soyulmuş ve doğranmış sarımsakları, toz şekeri ve kaya tuzunu ekleyin.
  • Onlar kaynarken tavada tereyağını yakıp kaynayan tavuk suyuna ekleyin.
  • Son olarak süzüp yıkadığınız pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • 15 dakika sonra suyunu çektiğinde, ocaktan alıp 20 dakika demlendirin.
  • Karabiber serperek sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.3
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sade Pirinç Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
57B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
40B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Balkabaklı Risotto Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (76)

BeyzanurBaysal
· 24.12.2020

Ve bekledigimiz tarif :)

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 24.12.2020

Biliyorum, afiyet olsun 😅😅

Emre Akmanoğlu
· 24.12.2020

Şefim elinize sağlık 🙏🤗

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 24.12.2020

Afiyetler olsun 😉🙏🤗

Kübra Sümüş
· 24.12.2020

Canımız çok çekmişti ve ilk defa bu teknikle pilav yapıldığını öğrendim sizden öğrenecek çok şeyimiz var şefim 🤗🌹🌹🌹😊

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Ömür Akkor
· 24.12.2020

Eminim çok beğeneceksiniz. Hepinize afiyet olsun! 👏😊