Tarif

İçli Köfte Tarifi

Tam kıvamında, çatlamayan içli köfte tarifi, nasıl yapılır? Orijinal içli köfte yapmanın püf noktaları nelerdir? İçli köftenin iç harcı için gerekli malzemeler nelerdir?
75 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Derin yağda kızartma
İçli Köfte Tarifi
Paylaş
  • 96B
  • 148
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet orta boy kuru soğan
500 g orta yağlı dana kıyma
40 g biber salçası
100 g ceviz içi
10 g tuz
yeteri kadarkarabiber
5 g pul biber
1/4 demet maydanoz
Dış Harcı için:
380 g köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
580 g yağsız sinirsiz et
15 g tuz
5 g karabiber
5 g yeni bahar
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • İç harç için: bir tavada tereyağı eritilir. 2 adet kuru soğan çok ince küp doğranır ve altın sarısı oluncaya kadar kavrulur. Kıyma ilave edilir ve suyunu çekinceye kadar kavurma işlemine devam edilir.
  • Kıymaya biber salçası ve iri doğranmış ceviz içi ilave edilir. 1 dakika daha kavrulur. Baharatları ilave edilir ve ocaktan alınır. Biraz soğuduğunda kıyılmış maydanoz ilave edilir ve buzdolabında soğutulur.
  • Dış harç için: köftelik bulgur ıslatılır. Bir tel süzgeç üzerine alınır ve buzdolabında 4-5 saat bekletilir. 1 adet kuru soğan soyulur ve ince rendelenir. Yağsız ve sinirsiz et mutfak robotundan geçirilir.
  • Bulgur dolaptan çıkartılır ve suyu iyice sıkılır. Çekilmiş et ve rende soğan ile birlikte macun kıvamına gelene dek iyice yoğrulur. Tuz, karabiber ve yenibaharla lezzetlendirilir.
  • Dış harçtan cevizden büyük yumurtadan küçük parça alınır. İç kısmı oyulur ve içine kıymalı harçtan konur.
  • Üst kısmı kapatılır ve içli köfte şekli verilir. Bu esnada gerekirse dış harç kapanması için hafif ıslatılabilir.
  • Hazırlanan içli köfteler 170°C kızgın ayçiçek yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkartılır ve fazla yağından arındırılır.
  • Bekletmeden dilimlenmiş limon ve çırpılmış yoğurt ile servis yapılır.

Püf Noktası

*İçli köftelerin kolay şekil alması için; orta kısımlarını, elinizi suya ya da yağa batırarak açın.
*Bu köfte haşlanarak da hazırlanabilir. Haşlanmış içli köfte servisinde 100 gr tereyağı bir tavada eritilir, üzerine 2 tatlı kaşığı nane ve 3 tatlı kaşığı pul biber konup 30-40 saniye tava sallanarak ocakta pişirilir ve haşlanmış içli köftelerin üzerine bu sos gezdirilerek servis edilir. (bu sosa istenirse sarımsak konulabilir.)

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
3.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Kahveli Truffle Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
24B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Galetaya Sarılı Jambon Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.