Kısık Ateş
Tarif

İmambayıldı Tarifi

Zeytinyağlı yemeklerin baş tacı sayılabilecek kadar leziz bir yemek. İmambayıldı tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın
İmambayıldı Tarifi
Paylaş
  • 117B
  • 110
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet küçük boy patlıcan
5 adet kuru soğan
60 ml zeytinyağı
5 diş sarımsak
3 adet olgun domates
1/2 demet maydanoz
50 ml su
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların sap kısımlarını kesip alacalı soyun. 15 dakika tuzlu suda bekletin. Süzüp kurulayın.
  • Bol kızgın zeytinyağında pembeleşinceye kadar her tarafını kızartın ve küçük bir tepsiye yerleştirin.
  • Boylamasına ortalarından bıçak yardımıyla yarık açın. Fırını 200 derecede ısıtın.
  • Soğanları piyazlık doğrayın. Biraz tuzla birlikte 60 ml zeytinyağında sararıncaya kadar kavurun. Yaklaşık 20 dakika sürecektir.
  • Üzerine doğranmış sarımsakları ilave edin, 4-5 dakika daha kavurma işlemine devam edin.
  • Küp küp doğranmış domatesleri ekleyin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. İncecik kıyılmış maydanozu da ilave ederek kısık ateşten alın.
  • Hazırladığınız harcı patlıcanların ortalarına eşit miktarda yerleştirin ve fırın tepsisine dizin.
  • 50 ml kadar suyu fırın tepsisine dökün. Patlıcanların üzerine gelişigüzel zeytinyağı gezdirin.
  • Suyunu çekene kadar, yaklaşık 25 dakika fırınlayın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Mantarlı Güveç Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Ekşi Kremalı Turp Otu Tarifi
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
44B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Asude Arslan
· 20.08.2019

Şefim Merhaba,İzlediğim bir filmde imambayıldıya muskat koyuyorlardı sizce nasıl olur?Saygılarımla

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 27.11.2020

Selam Asude bu orjinal reçete fakat yakıştığını düşündüğün her şeyi deneyebilirsin.

Can Deniz
· 26.02.2021

Ellerinize sağlık şefim

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 26.02.2021

Teşekkürler 👍🙏

HilmiEfe
· 19.07.2022

Ellerinize sağlık çok güzel oldu... Ben harcın içine 400 gr dana kıyması ekledim.. Çok teşekkür ederim Şefim 🙏

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 20.07.2022

Rica ederim sizin de ellerinize sağlık 🙏🙏