Kısık Ateş
Tarif

Mantarlı Güveç Tarifi

İstiridye mantarlı ve arpacık soğanlı güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere, Fırın
Paylaş
  • 23B
  • 116
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istiridye mantarı
500 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
4 adet domates
100 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g domates salçası
10 g biber salçası
3 adet kırmızı kuru biber
5 g tuz
1 tutam karabiber
200 ml sebze suyu

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş istiridye mantarlarını elinizle iki veya üçe bölün.
  • Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup yıkayın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tercihen istiridye mantarlarını az miktarda zeytinyağı ile yağlayıp ızgarada iz verin. (Amaç is kokusu vererek yemeğe aroma katmak)
  • Daha sonra geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, soğanları kavurmaya başlayın.
  • Ardından sarımsak ve mantarları ilave edin. Akabinde domates ve biber salçasını ekleyin.
  • Kavrulan salçaların üzerine doğranmış domatesleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber ve dilerseniz kırmızı kuru biber ile lezzetlendirdikten sonra sebze suyunu ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan yemeğin tamamını orta büyüklükte bir toprak güvece aktarın. (Dileyen adetlik toprak güveç kapları kullanabilir)
  • Daha sonra güvecin üzerini yağlı kağıt ve folyo ile sıkıca sararak kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı şekilde 45 dk., üzeri açık şekilde 15 dk. pişirin. (Zamanlama fırına göre değişkenlik göstereceğinden kontrollü pişirmenizi öneririm)
  • Fırında pişen yemeği 10 dk. dinlendirdikten sonra kıyılmış maydanoz ve taze nane ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
89B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kapuska Yemeği Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
193B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Babagannuş Terin Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Can Özel
· 07.11.2020

Mantarın canı nedir ki hem ocakta hem de 45dk fırında pişiriliyor.

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 08.11.2020

Önce deneyelim,sonra yorum katalım ve tarifimizi iyi okuyalım..!☺️☺️☺️Sevgilerimle

HilmiEfe
· 26.01.2022

Murat bey çok teşekkür ederim harika bir tarif.. İlk defa denedim ve harika oldu 😊

Uzman Murat Yıldız bu yorumu beğendi
Murat Yıldız
· 27.01.2022

Afiyet olsun. Elinize sağlık ✌️👍😊😊