- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- İncir Reçeli Tarifi
Tarif
İncir Reçeli Tarifi
Damakları şenlendiren nefis bir incir reçeline kim karşı koyabilir ki!? 😋 Pratik incir reçeli tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 351B
- 113
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1İncirlerin sap kısımlarını kesip, dört eşit parçaya bölün.
- 2Tencereye aldığınız doğranmış incirlerin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin.
- 3Suyunu salması için tencerenin kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
- 4*Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle incirler suyunu salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır.
- 5Suyunu ve çubuk tarçını ilave edip, kısık ateşte ara ara karıştırarak 40 dakika kaynatın.
- 620 dakika kaynadıktan sonra çubuk tarçını içinden çıkartabilirsiniz.
- 7Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.
- 8Ocaktan almadan 5 dakika önce tereyağını ilave edip karıştırın. Bu aşamada dilerseniz 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz.
- 940 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
- 10Daha sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını kapatın ve ters çevirin.
- 11İncir reçeli hazır, dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
*Taze ve olgun incirler tercih edin.
*Şeker oranını incirlerin tatlılık oranına göre artırıp, azaltabilirsiniz.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımıza ulaşabilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?