Tarif

İslim Kebabı Tarifi

Bu akşam ki iftar yemeğiniz bizden :) Görüntüsü ve tadı ile damaklarınıza fazlasıyla hitap edecek.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Et Tarifleri
Fırın
İslim Kebabı Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemer patlıcan
500 g kuşbaşı et (dana bonfileden)
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
70 g domates salçası
200 ml su
32 g zeytinyağı
10 g karabiber
10 g kaya tuzu
500 ml zeytinyağı (kızartmak için)

Nasıl Yapılır?

  • Soğanla birlikte domateslerin ve biberlerin ikisini yemeklik doğrayın.
  • Eti zeytinyağında kavurmaya başlayın ve daha sonra soğanı, tuzu, karabiberi ilave edin.
  • Birkaç dakika sonra yemeklik doğradığınız biber ve domatesi ekleyip altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Etiniz pişerken patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde doğrayın.
  • Patlıcanları altın sarısı olana kadar zeytinyağında kızartıp bir kağıdın üzerinde yağını çektirin.
  • Ufak bir kaseye patlıcanları artı şeklinde yayın ve hazır olan et sotenizden ortasına yerleştirip bohça şeklinde kapatın.
  • Hazır olan kebabı bir fırın tepsisine yan yana dizin.
  • Kalan domates ve biberleri dilimleyip bir kürdan yardımı ile islim kebaplarının üzerine tutturun.
  • Salçayı su ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
  • Sosu fırın kabına döküp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ekşili Yahni Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcan ve Biber Ezmeli Köfte Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.