- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- İslim Kebabı Tarifi
Tarif
İslim Kebabı Tarifi
Bu akşam ki iftar yemeğiniz bizden :) Görüntüsü ve tadı ile damaklarınıza fazlasıyla hitap edecek.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
![İslim Kebabı Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/e33ad45385b6268fef7e62856c8fd5b4da07cd8a.jpeg)
Paylaş
- 21B
- 107
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kemer patlıcan
500 g kuşbaşı et (dana bonfileden)
4 adet domates
4 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
70 g domates salçası
200 ml su
32 g zeytinyağı
10 g karabiber
10 g kaya tuzu
500 ml zeytinyağı (kızartmak için)
Nasıl Yapılır?
- 1Soğanla birlikte domateslerin ve biberlerin ikisini yemeklik doğrayın.
- 2Eti zeytinyağında kavurmaya başlayın ve daha sonra soğanı, tuzu, karabiberi ilave edin.
- 3Birkaç dakika sonra yemeklik doğradığınız biber ve domatesi ekleyip altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- 4Etiniz pişerken patlıcanları alacalı soyup uzun şeritler halinde doğrayın.
- 5Patlıcanları altın sarısı olana kadar zeytinyağında kızartıp bir kağıdın üzerinde yağını çektirin.
- 6Ufak bir kaseye patlıcanları artı şeklinde yayın ve hazır olan et sotenizden ortasına yerleştirip bohça şeklinde kapatın.
- 7Hazır olan kebabı bir fırın tepsisine yan yana dizin.
- 8Kalan domates ve biberleri dilimleyip bir kürdan yardımı ile islim kebaplarının üzerine tutturun.
- 9Salçayı su ile karıştırıp tuz ve karabiber ekleyin.
- 10Sosu fırın kabına döküp 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Ömür Akkor](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/24a08d185de9ad0f4393530d7cfc68081bf4d428.png)
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.