Tarif
Ispanaklı Kömbe
Antep usulü ıspanaklı kömbe tarifi.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Börek
Fırın
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
850 g un (hamur için)
500 ml su (hamur için)
25-30 g tuz (hamur için)
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
100-150 g sıvı yağ
10 g biber salçası
5 g tuz
3'er g karabiber ve toz kırmızı biber
150 g sıvı yağ
250 g Pınar Yoğurt
Nasıl Yapılır?
- 1Hamur için, unu havuz haline getirin ve suyu yavaşça ekleyerek hamuru karıştırın. Tuzu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazır olan hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün, 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
- 2Bu sırada ıspanakları yıkayın, temizleyin ve iri iri doğrayın.
- 3Küp şeklinde doğranan soğanları sıvı yağda sotelemeye başlayın. Salçayı ilave edin 2-3 dakika daha soteleyin.
- 4Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin, çok fazla söndürmeden soteleyin, baharatları ekledikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya alın.
- 5Dinlenen hamuru bezeler halinde 7 eşit parçaya bölün. Tek tek yağlayarak tepsinin boyutuna göre merdane yardımı ile açın. Böylelikle ince hamurlar elde edeceksiniz.
- 6Ayrı bir kasede sıvı yağ ve yoğurdu çırpın.
- 7Kullanacağınız tepsinin alt kısmını bir miktar sıvı yağ ile yağlayın, açtığınız hamurlardan 3 tanesinin aralarına yağ ve yoğurt harcından sürerek yerleştirin.
- 8Ispanak harcının yarısını güzelce hamurların üzerine yayın. Tekrar bir bezeden açılan hamuru ıspanaklı harcın üzerine koyun ve tekrar yoğurtlu harç sürün. Tüm bezeler ve ıspanaklı harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- 9En son üzerine kalan bol yoğurtlu harcı iyice yayın ve keskin bir bıçak yardımı ile eşit şekilde dilimleyin.
- 10Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 11Fırından çıktıktan sonra nemli bir bez ile üzerini örtün ve dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin.
- 12NOT: Bu kömbeyi kıymalı olarak da yapabilirsiniz.
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.