add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ispanaklı Kömbe

Antep usulü ıspanaklı kömbe tarifi.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Börek
Fırın

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
850 g un (hamur için)
500 ml su (hamur için)
25-30 g tuz (hamur için)
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
100-150 g sıvı yağ
10 g biber salçası
5 g tuz
3'er g karabiber ve toz kırmızı biber
150 g sıvı yağ
250 g Pınar Yoğurt

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, unu havuz haline getirin ve suyu yavaşça ekleyerek hamuru karıştırın. Tuzu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazır olan hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün, 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada ıspanakları yıkayın, temizleyin ve iri iri doğrayın.
  • Küp şeklinde doğranan soğanları sıvı yağda sotelemeye başlayın. Salçayı ilave edin 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin, çok fazla söndürmeden soteleyin, baharatları ekledikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya alın.
  • Dinlenen hamuru bezeler halinde 7 eşit parçaya bölün. Tek tek yağlayarak tepsinin boyutuna göre merdane yardımı ile açın. Böylelikle ince hamurlar elde edeceksiniz.
  • Ayrı bir kasede sıvı yağ ve yoğurdu çırpın.
  • Kullanacağınız tepsinin alt kısmını bir miktar sıvı yağ ile yağlayın, açtığınız hamurlardan 3 tanesinin aralarına yağ ve yoğurt harcından sürerek yerleştirin.
  • Ispanak harcının yarısını güzelce hamurların üzerine yayın. Tekrar bir bezeden açılan hamuru ıspanaklı harcın üzerine koyun ve tekrar yoğurtlu harç sürün. Tüm bezeler ve ıspanaklı harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En son üzerine kalan bol yoğurtlu harcı iyice yayın ve keskin bir bıçak yardımı ile eşit şekilde dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra nemli bir bez ile üzerini örtün ve dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin.
  • NOT: Bu kömbeyi kıymalı olarak da yapabilirsiniz.
Gülçin Kaya
Gülçin KayaYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Laz Böreği
50 Dakika
8-10 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Çibörek
50 Dakika
2-4 Kişilik