Tarif

Ispanaklı Kömbe

Antep usulü ıspanaklı kömbe tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
8-10 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 28B
  • 120
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
850 g un
500 ml su
25-30 g tuz
İç Harcı için:
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
100-150 ml sıvı yağ
10 g biber salçası
tuz&karabiber
kırmızı toz biber
Yağlamak için:
150 ml sıvı yağ
250 g Pınar Yoğurt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, unu havuz haline getirin ve suyu yavaşça ekleyerek hamuru karıştırın. Tuzu ilave edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazır olan hamurun üzerini nemli bir bez ile örtün, 30-40 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada iç harcı için ıspanakları yıkayın, temizleyin ve iri iri doğrayın.
  • Küp şeklinde doğranan soğanları sıvı yağda sotelemeye başlayın. Salçayı ilave edin 2-3 dakika daha soteleyin.
  • Üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin, çok fazla söndürmeden soteleyin, baharatları ekledikten sonra ocağın altını kapatıp soğumaya alın.
  • Dinlenen hamuru bezeler halinde 7 eşit parçaya bölün. Tek tek yağlayarak tepsinin boyutuna göre merdane yardımı ile açın. Böylelikle ince hamurlar elde edeceksiniz.
  • Yağlamak için: Ayrı bir kasede sıvı yağ ve yoğurdu çırpın.
  • Kullanacağınız tepsinin alt kısmını bir miktar sıvı yağ ile yağlayın, açtığınız hamurlardan 3 tanesinin aralarına yağ ve yoğurt harcından sürerek yerleştirin.
  • Ispanak harcının yarısını güzelce hamurların üzerine yayın. Tekrar bir bezeden açılan hamuru ıspanaklı harcın üzerine koyun ve tekrar yoğurtlu harç sürün. Tüm bezeler ve ıspanaklı harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • En son üzerine kalan bol yoğurtlu harcı iyice yayın ve keskin bir bıçak yardımı ile eşit şekilde dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra nemli bir bez ile üzerini örtün ve dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edin.
  • NOT: Bu kömbeyi kıymalı olarak da yapabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çi Börek
50 Dakika
4-6 Kişilik
29B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kolay Ispanaklı Börek
45 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tava Böreği
55 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.