Tarif

Japon Cheesecake Tarifi

Yumuşacık dokusu ve enfes lezzeti ile meşhur Japon Cheesecake tarifi. Kabarık Japon Cheesecake tarifi nasıl yapılır? Japon usulü cheesecake yapmanın püf noktaları nelerdir?
100 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 9B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g Pınar Beyaz
Pınar
120 ml Pınar Krema
Pınar
40 g toz şeker (yumurta sarısını çırpmak için)
70 g toz şeker (yumurta beyazını çırpmak için)
60 g kek unu
5-6 damla limon suyu
üzeri için pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C’de ayarlayın.
  • 18 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp, yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Yumurta beyazı ve sarılarını ayırın, beyazı buzdolabına kaldırıp soğutun.
  • Cam bir karıştırma kabını benmariye alın. Tereyağı, Pınar Beyaz, krema ve toz şekeri (40 gr) spatula ile karıştırıp iyice eritin. Hepsi karışınca benmariden alın. Yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpın. Elekten geçirerek kek ununu ekleyin ve karıştırın. Hamurun ipeksi bir dokusu olması için tekrar elekten geçirip başka büyük bir kaba alın. Limon suyunu da ekleyip karıştırın. (isterseniz limon kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.)
  • Buzdolabında soğuyan yumurta beyazını 2 dk. kadar çırpıp kabartın ve toz şekeri (70 gr) azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Çırpıcıyı havaya kaldırdığınızda mereng 3-4 saniye kadar çırpıcıda kalıyorsa tamamdır.
  • Merengi, yumurta sarılı karışıma 3 seferde ekleyin. Eklerken spatula kullanın ve karıştırırken hamuru söndürmemeye dikkat edin.
  • Harcı kelepçeli kek kalıbına aktarın. Kalıbı 1-2 kere tezgaha vurun. Fırını 160°C’ye düşürün. Su dolu tepsinin içine kalıbı koyun ve 60-70 dakika kadar fırında pişirin.
  • Piştikten sonra fırının kapağını aralayın ve 10-15 dakika daha içinde bekletin. Tezgaha alıp oda ısısına geldiğinde üzerine pudra şekeri serpin. Çeşitli meyve marmelatları ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Lavantalı Cheesecake Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çikolata Soslu Mini Cheesecake Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dağ Meyveli Cheesecake Tarifi
80 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.