Tarif

Kabaklama Tarifi

Antep yöresinin nefis yemeklerinden kabaklama, oldukça doyurucu ve lezzetli bir ana yemektir. Kabaklama nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Kabaklama Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 109
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu eti
100 g haşlanmış nohut
80 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
20 g domates salçası
20 g biber salçası
3 adet sakız kabak
4 diş sarımsak
1.5-2 ml et suyu
tuz&karabiber&kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etlerini bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
  • Nohutlar eğer haşlanmamış ise bir gece önceden haşlayın, hazır hale getirin.
  • Bir tencereye sıvı yağ koyun ve ısıtmaya başlayın.
  • Küp şeklinde doğranmış soğanları içine ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanlara domates ve biber salçasını ekleyin, tat ve kokunun birbirine geçmesini sağlayarak karıştırın.
  • Ardından iri ve küp şeklinde doğranan kabakları ve sarımsakları ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Haşlanmış etleri, nohutları ve et suyunu da ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20-25 dakika)
  • Son olarak baharatlarla tatlandırın ve birkaç dakika daha pişirin.
  • Dilerseniz baharatları ayrı bir tavada tereyağında ısıtıp yemeğe öyle ekleyebilirsiniz. Bu teknikle de çok lezzetli olur.
  • Pişen yemeğin altını kapatın ve biraz dinlendirin, daha sonra servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dilerseniz acı biber ilave edebilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
204B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Bal Kabağı Sinkonta Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
121B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Musakka Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
86B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.