Tarif

Kandil Simidi Tarifi

Kıyır kıyır ağızda dağılan kandil simidi yapmaya hazır mısınız? Tam ölçülü kandil simidi tarifi nasıl yapılır? Geleneksel kandil simidi tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Mahlepli kandil simidi yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tuzlu Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Kandil Simidi Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
125 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
60 ml sıvı yağ
35 g Pınar Yoğurt
Pınar
1 adet yumurta sarısı, oda ısısında
5 g sirke
5 g toz şeker
3 g tuz
5 g kabartma tozu
3 g mahlep
300 g un
Üzeri için:
30 g pekmez
50 ml ılık su
60 g kavrulmuş susam
10 g çörek otu
1 adet yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Fırını 200°C’de ısıtın.
  • Bir kasede pekmez ve suyu karıştırın ve kenara alın.
  • Hamuru için temiz, kuru ve geniş bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını alın. Üzerine sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, sirke, toz şeker ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Hepsi karıştığında kabartma tozu, mahlep ve unun bir kısmını da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu kontrollü ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın, tüm hamuru yuvarladıktan sonra sırayla tezgahın üzerinde ileri geri yaparak uzatın ve simit şeklini verin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.
  • Yarısını önce pekmezli suya batırın, sonra kavrulmuş susama batırıp tepsiye dizin. Kalan yarısının üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın ve çörek otu serpiştirin. Fırının ısısını 180’e düşürün, tepsiyi fırına yerleştirin ve 25-30 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Pişen tepsiyi tezgaha alın ve soğuduktan sonra servis tabağına alın. Kıyır kıyır, ağızda dağılan kandil simitleriniz hazır! Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.1
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Ekşi Kremalı Tuzlu Muffin Tarifi
12B Görüntüleme
Mahlepli Kandil Simidi Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kuşkonmazlı Peynirli Kek Tarifi
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.